Manşetler

Lenovo Google ile birlikte ilk Project Tango telefonunu çıkarıyor

Lenovo Project Tango

Project Tango deney aşamasından çıkıp Lenovo’nun akıllı telefonlarını sattırmasını umduğu bir özellik hâline dönüşüyor. Lenovo ve Google, Lenovo’nun Project Tango özelliklerini içeren ilk mobil tüketici elektroniği cihazını satışa çıkaracağını açıkladılar. Bu telefonun yaz aylarında satışa sunulacağı da ilân edildi.

Cihazın fiyatının 500 dolar altında olması ve dünya çapında satılması bekleniyor. İlginç olan bir diğer nokta da, Lenovo ve Google’ın bu telefonun büyüklüğünün 6.5 inç’in altında olacağını söylemesi. Tango, bundan yaklaşık iki yıl önce çıkarılmıştı ve kamera ve sensörlerle donatılmış cihazların etraflarındaki alanı üç boyutlu olarak gerçek zamanda taramasına izin veriyordu.

Google’ın söylediğine göre, Tango sayesinde uygulama geliştiricileri evlerini oyun sahasına çevirebilecek ya da sanal veya artırılmış gerçeklikli çevrelere sihirli pencere açabilecekler. Project Tango özellikli cihazlar oturma odası, ofis veya halka açık alanlar gibi, daha önce bulundukları yerleri tanıyacak. GPS’ten farklı olarak, Project Tango hareket algılama sistemi iç alanlarda da çalışacak, böylelikle kullanıcılar bir alışveriş merkezinde rahatlıkla ve doğru şekilde dolaşacak ve hatta herhangi bir mağazada belirli bir ürünü ellerini koymuş gibi bulacaklar. Sensörü kullanan Project Tango cihazları odanın boyutlarını üç boyutlu şekilde yakalayabilecek, buna göre bir mobilya veya dekorasyon eşyası için alışveriş yaparken ölçümlerde kullanılabilecek.

 

Geliştiricilerden Project Tango App Incubator’ın bir parçası olarak en iyi uygulama fikirlerini göndermeleri isteniyor. En iyi uygulama finansal destek alacak ve Lenovo’nun telefonunda yüklü olarak gelecek.

İLGİLİ HABERLER