Teknoloji

Lenovo’nun ilginç katlanabilir telefon fikri

lenovo katlanabilir telefon

Basit taslak çizimlerden patentlere kadar, akıllı telefon veya tablet gibi katlanabilir cihaz konseptlerine yönelik birçok malzeme gördük. Bunlardan bazıları Samsung Galaxy Fold ve Huawei Mate X gibi gerçek ürünlere dönüştü. Bazıları ise hâlâ fikir aşamasında bulunuyor. Lenovo da henüz fikri olan şirketler arasında bulunuyor gibi görünüyor. Şirketin patent başvurusunda ikinci bir ekran da taşıyan katlanabilir cihaz konsepti görünüyor.

Aslında Lenovo’nun bir iştiraki olan Motorola’nın ünlü RAZR markası altında çıkarmayı düşündüğü istiridye kapak tasarımlı katlanabilir telefonunu görmüştük. Lenovo’nun da bu biçimden esinlenmesi çok şaşırtıcı görünmüyor. Sony Xperia 1 gibi ince ve çok uzun biçimli telefonlara daha alışmamışken, Lenovo’nun katlanabilir telefon fikri, bunu daha da ileri seviyeye götürüyor.

Kullanılan menteşe tasarımı ise Microsoft’un Surface Book’ta kullandığı dinamik dayanak noktalı akrep kuyruğu menteşesini anımsatıyor. Diğer katlanabilir telefon patentlerinde gördüğümüz gibi, bu tarz bir menteşenin kullanımı ekran parçaları arasında bir boşluk oluşturuyor, tamamen düz bir biçim elde edilemiyor. Ancak Lenovo’nun tasarımında farklı olan unsur, katlamanın ortadan değil, alt kısımdan gerçekleştirilmesi. Aynı zamanda cihazın başka parçalarından da katlama yapılabiliyor.

lenovo katlanabilir telefon

Sonuç olarak ekranın ana bölgesi sürekli görülebilir kılınıyor. Bu, küçük bir bildirim şeridi gibi görünebilir, ya da ekranın üçte birlik kısmını açıkta bırakacak daha büyük bir alan da olabilir. Buna ek olarak, arkada ikinci bir ekran var. O da telefon tamamen katlıyken ya da yüzükoyun duruyorken kullanılabiliyor.

Bu tasarımın pratikliği tartışılır. Neyse ki, şu an için hâlâ patent aşamasında ve gerçek bir ürüne dönüşmeme ihtimali bulunuyor. Daha da iyisi, Lenovo’nun elinde üretim için bekleyen başka katlanabilir cihazlar olduğunu da biliyoruz. Bunlar çok yakında üretim hattına girebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER