Teknoloji

Lenovo’nun MWC 2022’de duyurduğu yeni IdeaPad dizüstü bilgisayarlar

lenovo ideapad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo, MWC 2022 dahilinde bir dizi yeni cihazı tanıttı. Dünya çapında en çok satılan Lenovo cihazları arasında IdeaPad dizüstü bilgisayarları ve 2’si 1 arada dönüştürülebilir bilgisayarları yer alıyor. Şirket 2022 için tasarladığı yeni IdeaPad Duet, Flex ve Chromebook modellerini fuar kapsamında sergiliyor.

Lenovo IdeaPad Flex

Lenovo, 12. Nesil Intel CoreTM i7 U-serisi işlemci ve Intel Iris Xe MAX Graphics tarafından desteklenen yeni IdeaPad Flex 5’i sundu. Yeni IdeaPad Flex 5i ise AMD Ryzen 7 işlemci ile çalışıyor. Her iki dizüstü bilgisayar da 360 derece döndürülebilen ekrana sahip. Böylelikle dizüstü bilgisayar modundan tablet moduna veya standdan çadır moduna dahil olmak üzere cihazın birden fazla modda kullanılmasına olanak tanınıyor. 14 inç ve 16 inç olmak üzere iki boyutta mevcuttur. 2,8K çözünürlüğe ve OLED’e kadar görüntüleme seçeneklerine sahiptir.

lenovo ideapad flex 5
Lenovo IdeaPad Flex 5

Öte yandan 16 GB’a kadar RAM ve PCIe SSD 1 TB depolamaya seçenekleri mevcut. Hem Flex 5 hem de Flex 5i, 65W hızlı şarjı destekler ve en yeni Microsoft Windows 11 işletim sistemiyle çalışır. Lenovo, 2 saatlik video oynatmaya güç sağlamak için 15 dakikalık şarjın fazlasıyla yeterli olduğunu söylüyor. Her iki dizüstü bilgisayar da Lenovo Digital Pen ve Lenovo E-Color kalem için destek içeriyor. Intel işlemcili Lenovo IdeaPad Flex 5i yurt dışında 619,99 dolardan, AMD’li Flex 5 ise 689,99 dolardan başlayan fiyatlarla, Mayıs 2022’den itibaren satışa sunulacak.

Lenovo IdeaPad Duet 5i

Ayrıca Lenovo, MWC 2022 etkinliğinde Duet 5i modelinin de duyurusunu yaptı. Bu Windows 11 destekli dizüstü bilgisayar, 12 inç 2,5K çözünürlüklü IPS dokunmatik ekran ve çıkarılabilir klavye ile birlikte geliyor. Çıkarılabilir klavye ve destek ayağı sayesinde Duet 5i; dizüstü bilgisayar modu, tablet modu ve Active Pen 3 ile doodle modu gibi çeşitli şekillerde kullanılabiliyor. Ekran 450 nit’e kadar parlaklığa sahiptir.

lenovo ideapad duet 5i
Lenovo IdeaPad Duet 5i

Lenovo Duet 5i, Intel’in en yeni 12. Nesil i7 işlemcisinden güç alıyor. Daha yeni Wi-Fi 6 standartları desteği ile birlikte geliyor ve bağlantı için iki adet USB-C bağlantı noktasına sahip. Dizüstü bilgisayar, yalnızca 15 dakikalık şarjla üç saatlik video oynatma sunan “Rapid Charge Express”i destekliyor. Birlikte gelen klavyeli kılıfı ile birlikte Lenovo Duet 5i, Amerika Birleşik Devletleri’nde 749,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla, Temmuz 2022’den itibaren satışa sunulacak.

Lenovo IdeaPad Chromebook modelleri

Ayrıca Lenovo; IdeaPad Flex 5i Chromebook, 3i Chromebook ve Duet 3 Chromebook dahil olmak üzere MWC 2022’de bir dizi IdeaPad Chromebook’u tanıttı. Adından da anlaşılacağı gibi, bu yeni dizüstü bilgisayarlar Google’ın yükte hafif işletim sistemi olan Chrome OS’i ile çalışır. Ancak, teknik özellikler tarafında da yeterli görünüyor. Lenovo Flex 5i Chromebook, Intel’in en yeni 12. Nesil Core i-serisi işlemcileriyle birlikte geliyor. Lenovo kalemini de destekleyen 14 inç FHD IPS ekrana sahip.

Lenovo IdeaPad Chromebook

IdeaPad 3i Chromebook ise 15,6 inç FHD IPS dokunmatik ekranla birlikte geliyor. Intel Pentium Silver N6000 işlemci tarafından desteklenmektedir. Duet 3’te ise Snapdragon 7c Gen 2 işlemci platformu var. Snapdragon varyantı, tek bir şarjla 12 saate kadar pil ömrüne sahip. 11 inç 2K ekran ise neredeyse çerçevesiz bir tasarımla geliyor. Hem IdeaPad Flex 3i Chromebook hem de Duet 3 Chromebook 399,99 dolardan, Flex 5i ise 499,99 dolardan başlıyor. Tüm Chromebook’ların bu yılın mayıs ve haziran ayları içinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Lenovo IdeaPad Gaming

Ayrıca Lenovo MWC 2022’de yeni Lenovo IdeaPad Gaming 3i ve IdeaPad Gaming 3 dizüstü bilgisayarlarını da tanıttı. Bu dizüstü bilgisayarlar, WQHD+ çözünürlüğe kadar 15 inç ve 16 inç seçenekleriyle sunulur. Ayrıca ekran 165 Hz’e kadar yenileme hızını da destekliyor. IdeaPad Gaming 3 dizüstü bilgisayarlar iki seçeneğe sahip: 12. Nesil Intel CoreTM i7 H serisi işlemciler veya AMD RyzenTM 6000 Serisi işlemciler. Her ikisi de Windows 11 işletim sistemiyle çalışıyor.

lenovo ideapad gaming

GPU tarafında, IdeaPad Gaming 3 dizüstü bilgisayarlar, NVIDIA GeForce RTXTM 3060 veya Intel Arc’tan ayrı grafik kartları için seçeneklerle birlikte gelir. Ayrıca Lenovo, yeni IdeaPad Oyun dizüstü bilgisayarlarında daha iyi ısı dağılımı ve termal yönetimi de sunuyor. Daha iyi kablo yönetimi için tüm bağlantı noktaları arkaya yerleştirilmiş. Lenovo, Microsoft ile ortaklaşa olarak, yeni oyun cihazlarıyla birlikte üç aylık Xbox Game Pass’i de sunuyor.

Intel Core işlemcili Lenovo IdeaPad Gaming 3i dizüstü bilgisayar, ABD’de 989,99 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Öte yandan AMD işlemcili IdeaPad Gaming 3 dizüstü bilgisayar ise 929 dolardan başlayan fiyatlarla sunulacak. 15 inçlik varyantların Nisan 2022’de piyasaya sürülmesi bekleniyor, ancak 16 inçlik varyantların yalnızca Haziran 2022’den itibaren satışta olması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER