Teknoloji

Lenovo Moto Z serisinin tanıtımına hazırlanıyor

lenovo moto z
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo moto zLenovo gelecek ay Project Tango telefonundan daha fazlasını tanıtabilir. Şirket 9 Haziran tarihinde Tech World etkinliği düzenleyecek ve bu etkinlikte muhtemelen Project Tango özellikli ilk bireysel tüketici odaklı akıllı telefonunu tanıtacak. Ancak görünüşe göre, Lenovo’nun elinde bundan daha fazlası mevcut.

HelloMotoHK sitesinin güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Lenovo’nun sahibi olduğu Motorola da yeni bir amiral gemisi telefonu 9 Haziran tarihinde tanıtacak. Davet tam da “Moto Z” ticari markasının onayı ABD Patent Ofisi’nden geçtiği zamanda geldi. DroidLife sitesinin dikkat çektiği kayıt dosyası Motorola’nın Moto Z adında yeni bir seri çıkarmaya hazırlandığını işaret ediyor.

Her ne kadar fazla detay verilmemiş olsa da, ticari markanın kullanımı sadece telefonları değil, şarj cihazları ve adaptörleri gibi aksesuarları kapsayabilir. Moto Z’nin modüllerle çalışacağına yönelik bazı ihtimaller de bulunuyor.

VentureBeat sitesinden Evan Blass Motorola’nın Moto Z Style ve Moto Z Play adında iki yeni amiral gemisi akıllı telefon çıkaracağını iddia etmişti. Her iki Moto Z telefonu da, “modül” olarak nitelendirebilceğimiz, ek işlevler sağlayan çıkarılabilir arka plakalarla gelecekti. Bunların MotoMods adını taşıyacağı, aralarında Pico projektör, stereo hoparlörler, zum lensli kamera aygıtı gibi çeşitli bileşenleri bünyesinde barındıracağı düşünülüyor.

Bu MotoMods modülleri Moto Z’yi LG G5 ve Arkadaşları gibi modüler bir akıllı telefon ailesi hâline getirecektir. Öte yandan Moto Z ile ilgili teknik özellikler hakkında fazla bir bilgi bulunmasa da, Moto Z Style’ın 5.5 inç quad HD ekran, Snapdragon 820 işlemci, 16 megapiksel arka kamera gibi özelliklere sahip olacağı iddia ediliyor. Moto Z Play için de Snapdragon 625, 13 megapiksel arka kamera ve Full HD ekran gibi teknik özellikler dillendiriliyor.

Lenovo’nun bu yeni telefonlarıyla ilgili daha fazla detayı birkaç hafta içinde, bu telefonlar resmiyet kazandığında öğrenmiş olacaktır.

lenovo moto z

İLGİLİ HABERLER