Teknoloji

Lenovo mobil cihazlar için 800 milyon dolarlık yatırım yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo; akıllı telefonların ile tabletlerin tasarım, geliştirme ve üretiminin gerçekleştirileceği tesis için 800 milyon dolarlık yatırım yapacağını kamuoyuna açıkladı. Çin’in Wuhan şehrinde kurulacak olan tesiste akıllı telefon ile tabletlerin Ar-Ge, üretim ve satışına yönelik çalışmalar yapılacak. Burada üretilen cihazlar ise hem Çin de hem de küresel pazarda satışa sunulacak. Lenovo, 2014 yılında 1.59 milyar dolarlık satış geliri elde etmeyi ve 2019’da ise bu rakamı 5 katına çıkarmayı hedefliyor.

Lenovo CEO’su Yang Yuanqing yaptığı açıklamada sektörün liderlerinden biri olarak bilgisayar dışındaki alanlarda da faaliyet gösterme yolundaki çalışmalarını büyük istekle yürüttüklerini ve mobil cihazlara dair çalışmalarını hızlandırdıklarını dile getirdi. Bu alandaki muhteşem inovasyon fırsatlarını kullanmak istediklerini ifade eden Yuanqing, tüketicilerin Lenovo’nun ödül kazanmış ürünlerini daha çok alanda kullanamasını hedeflediklerini belirtti. Lenovo’nun yeni üreteceği mobil cihazların halihazırdakilerle büyük farklılık taşıması şimdilik beklenmiyor.

Lenovo’nun büyük hedeflerinin ne kadar gerçeğe dönüşeceği merak konusu. Şirketin cep telefonları Çin’de oldukça yaygın ancak Kuzey Amerika ve Avrupa pazarında aynı etkiden söz etmek mümkün değil. Tabletin ise iPad’e şu aşamada rakip olma ihtimali pek yok gibi gözüküyor.

İlgili – Lenovo

İLGİLİ HABERLER