Teknoloji

Lenovo Mirage Solo için ilk somut işaret ortaya çıktı

lenovo mirage soloGoogle’ın Daydream VR platformu çatısı altında bir bilgisayara veya akıllı telefona ihtiyaç duymadan çalışabilecek bir sanal gerçeklik başlığı çıkarmayı istediği biliniyor. Bu konuda Google’ı destekleyecek ilk şirketler olarak da Lenovo ve HTC’nin adı geçmişti. HTC bu desteği geri çekse de, Lenovo yolda devam ediyor gibi görünüyor. ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) sunulan bir belge de bu durumu doğruluyor, hatta daha fazla bilgi almayı sağlıyor. Lenovo Mirage Solo adını taşıyan sanal gerçeklik başlığıyla Google’a hedefine ulaşmasında yardımcı olmayı amaçlıyor.

Lenovo’nun sanal gerçeklik başlığı, akıllı telefonlarda karşılaşmaya alıştığımız cinsten bileşenler barındıracak. Bu da başlığın çalışması için akıllı telefonlara ihtiyaç duyulmamasını sağlıyor. Google’ın Android için çizdiği yol haritasında bağımsız sanal gerçeklik başlıklarına da ayrı bir parantez açması, bu durumu kolaylaştırıyor.

Lenovo gibi HTC de Daydream VR platformu için bağımsız bir sanal gerçeklik başlığı geliştireceğini açıklamıştı. Ancak bu sözden dönen HTC, sanal gerçeklik çalışmalarında daha önceden duyurduğu vizyona bağlı kalmayı seçmişti. HTC bağımsız çalışabilen bir sanal gerçeklik başlığı geliştirse de, bunun için kendisine ait Viveport platformundan yararlanmıştı.

Lenovo Mirage Solo CES 2018’de tanıtılabilir

FCC belgesi, Mirage Solo’da bulunan özellikler hakkında fazla bilgi vermiyor. Sadece 4000 mAh pil ve Bluetooth 5.0 desteğinin izine belgelerde rastlanıyor. Lenovo Mirage Solo tanıtımının ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2018’de gerçekleşebileceği konuşuluyor.

İLGİLİ HABERLER