Teknoloji

Lenovo Mirage Camera ile YouTube’da 180 derece canlı yayın yapılabilecek

Lenovo, 180 derece sanal gerçeklik videolarının canlı yayınlanması için geliştirdiği basçek kamerayı tanıttı. Lenovo Mirage Camera adını taşıyan cihazın önünde süper geniş açılı görüntü kaydı yapabilen iki adet balıkgözü lens bulunuyor. Kamera, çektiği fotoğrafları ve kaydettiği videoları kendi depolama alanında saklayabiliyor.

Ancak Google ve Lenovo arasında yapılan işbirliği, Mirage Camera’nın müstakbel kullanıcılarına çeşitli avantajlar sağlıyor. Mirage Camera ile çekilen kareler Google Fotoğraflar’a, kaydedilen videolar ise YouTube’a aktarılabiliyor. Bu fotoğraf ve videolar, hem düz ekranda hem de sanal gerçeklik başlıklarında görüntülenebiliyor.

Mirage Camera, 13 megapiksel çözünürlüklü iki lensini kullanarak stereoskopik kareler yakalayabiliyor. 30 fps’de 4K video kaydı gerçekleştirebilen kamera, Wi-Fi veya LTE bağlantısıyla bu görüntüleri YouTube’a aktarabiliyor. Tripod girişi için 0,25 inçlik bir kamera vidası bulunan Mirage Camera; güç, deklanşör ve fonksiyon tuşları da taşıyor. Fonksiyon tuşu ile fotoğraf, video ve canlı yayın modları arasında geçiş yapılabiliyor.

lenovo mirage cameraKaydedilen görüntüler, iOS ve Android versiyonları bulunan eşlik uygulaması üzerinden izlenebiliyor. Ancak basit kurulumun tamamlanmasının ardından Mirage Camera, bir akıllı telefona ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Kullanıcılara fotoğraf ve videolarını saklamaları için 16 GB büyüklüğünde bir alan sunuluyor. MicroSD kart desteğiyle bu alanı genişletmek mümkün oluyor. Mirage Camera ile kaydedilen videolar, Adobe Premiere Pro veya diğer popüler video düzenleme araçları üzerinde düzenlenebiliyor. Kamera, USB-C girişi üzerinden şarj oluyor ve 2 saatlik bir kullanım süresi sağlıyor.

“VR video” denince akla genellikle 360 derece videolar gelse de, Mirage Camera Google’ın geçtiğimiz yıl duyurduğu VR180 formatını kullanıyor. Google ile artırılmış ve sanal gerçeklik konusunda uzun süredir birlikte çalışan Lenovo, VR180 teknolojisini bir kameraya yerleştiren ilk şirket oluyor.

Lenovo Mirage Camera yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak

Lenovo Mirage Camera, yılın ikinci çeyreğinde Mirage Solo sanal gerçeklik başlığıyla birlikte satışa sunulacak. Kameranın kesin fiyatı henüz açıklanmış değil. Lenovo, şu an için sadece ürünün 300 doların altında bir fiyatla satılacağını belirtmekle yetiniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER