Teknoloji

Lenovo Mirage Camera 299 dolarlık fiyatıyla yurt dışında satışta

lenovo mirage camera
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo mirage camera

Google’ın VR180 formatı bundan yaklaşık bir yıl kadar önce duyurulmuştu. Şimdi bu yeni, 180 derece video formatı piyasaya çıkacak ürünlerle birlikte hayatımıza giriyor. İlk ürün, Lenovo Mirage Camera, 299 dolarlık yurt dışı fiyatıyla, geçen hafta içinde piyasaya sunuldu. Bu, piyasaya çıkan ilk VR180 kamera olma özelliğini taşıyor.

Mirage Camera’da iki adet 13 megapiksel kamera bulunuyor. Bunlar sayesinde VR180 formatında, stereoskopik fotoğraflar ve videolar çekilebiliyor. Geleneksel, 360 derece VR videolara göre daha kolay çekim yapma ve izleme imkanı sunuyor. Lenovo’nun kamerası, Google’ın yeni VR formatını destekleyen ilk ürün olurken, diğer üreticilerin de gelecekte bu iş birliğine katılması ve VR180’in geleceğin sanal gerçeklik içeriği standartlarından biri hâline getirilmesi hedefleniyor.

Mirage Camera’nın çıkışının yanı sıra, Google iOS ve Android için yeni bir VR180 uygulaması da çıkarıyor. Bu uygulama kullanıcılara Google Fotoğraflar ve YouTube’a içerik yükleme, içerikleri düzenleme ve yönetme imkanı veriyor. Aynı zamanda YouTube’da VR180 videolarını canlı yayınlama imkanı da sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER