Teknoloji

Lenovo Miix 630 ile ARM tabanlı Windows 10 cihaz üreticileri arasına katılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
lenovo miix 630
Görsel: The Verge

HP ve Asus, ARM tabanlı Windows 10 dizüstü bilgisayarlarını geçtiğimiz ay görücüye çıkarmıştı. Sahneyi HP ve Asus’tan devralan Lenovo, ARM tabanlı ilk Windows 10 dizüstü bilgisayarını CES 2018’de tanıttı. Lenovo Miix 630, dizüstü bilgisayar ve tableti bir araya getiren melez tasarımıyla Miix serisinin genel çizgisini koruyor. Ekran ve klavyenin ayrılabilmesi, Miix 630’u tabletlere daha yakın hâle getiriyor.

Miix 630’da 12.3 inç büyüklüğünde WUXGA+ ekran bulunuyor. Bellek konusunda kullanıcılara 4 ve 8 GB olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Depolama alanı seçenekleri ise 256 GB’ye kadar uzanıyor. Cihazda sadece tek bir USB-C girişinin bulunması, şarj sırasında bilgisayara aksesuar bağlanmasını imkansız hâle getiriyor.

Görsel: The Verge

MicroSD kart yuvasının varlığı, ekstra depolama alanı elde etmeyi sağlıyor. Windows Hello desteği ise Miix 630 sahiplerinin Windows 10’a yüz doğrulamayla giriş yapabileceği anlamına geliyor.

Görsel: The Verge

Miix 630’un en dikkat çekici özelliği ise Qualcomm Snapdragon 835 işlemciye sahip olması. Windows 10 S işletim sistemli ve ARM tabanlı işlemciyle çalışan üçüncü cihaz olan Miix 630, 20 saatlik bir pil ömrü vadediyor. Qualcomm’un yongası, yerleşik LTE desteğini de beraberinde getiriyor.

Görsel: The Verge

Lenovo Miix 630 2018’in ikinci çeyreğinde satışa sunulacak

Lenovo Miix 630, yurt dışında yılın ikinci çeyreğinde 799 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Bu fiyat karşılığında kullanıcılar, kalem ve klavye eklentisine de sahip olabilecek.

İLGİLİ HABERLER