Manşetler

Lenovo Marshmallow güncelleme takvimi ortaya çıktı

lenovo-a7000-inceleme-8

Lenovo Marshmallow güncelleme takvimi belirginleşti. Her ne kadar Lenovo bu konuya dair resmi bir açıklama yapmamış olsa da, Çin’deki bir toplantıda gösterilen sunum sayfasında, Lenovo’nun Android telefonları için gelecek yılda planladığı Android 6.0 güncelleme yol haritasının detayları bulunuyor.

Yol haritasına göre bazı Lenovo Android telefonlarının güncellenmesi önümüzdeki temmuz ayını bulacak. Aslında çoğu üreticinin, özellikle giriş seviyesi akıllı telefonlarını ne kadar süre sürede büyük güncelleme dalgalarının kapsamı dışına bıraktıklarını gördüğümüz bu ortamda Lenovo’nun “geç olsun güç olmasın” mantığı gütmesi sevindirici sayılır.

Android 6.0 Marshmallow güncellemesini alacak ilk Lenovo modeli K3 Note’un uluslararası versiyonu olacak. Bu telefon mart ayında güncellemeyi alacak. Daha sonra nisan ayında Lenovo A7000 Android 6.0’a güncellenecek.

Mayıs ayında sıra Vibe X1 ve Vibe P1 modellerinin ulusrlarası versiyonlarına gelecek. Lenovo’nun güncelleme takvimi X3 ve A7000+’ın uluslararası versiyonlarının temmuz ayında Marshmallow güncellemesi almasıyla birlikte sona erecek.

Lenovo ABD veya Batı pazarlarında çok güçlü bir marka sayılmaz. Türkiye’de bile bir yılın altında bir zamandır akıllı telefonlarıyla piyasada yer buluyor. Yine de, şirketin Türkiye’de iyi bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz. Bu arada Lenovo sözünü ettiğimiz pazarlarda satın aldığı yeni iştiraki Motorola ile daha güçlü görünüyor. Yine de, kendi markasını daha da parlatıyor ve tanınır hâle getiriyor. Android 6.0 Marshmallow güncelleme takviminin belli olmasının da kullanıcı sadakatinin artmasında payı olacaktır.

Android 6.0 Marshmallow güncellemesi Android 5.0 Lollipop kadar kapsamlı bir güncelleme sayılmaz. Ancak bu son Android güncellemesiyle birlikte önemli işlevler Google’ın mobil platformuna geliyor. Örneğin Doze adı verilen mod sayesinde cihaz kullanılmadığı zamanlarda pil tasarrufu yapılıyor. Uygulama izinleri üzerinde de daha fazla kontrol imkanı sunuluyor. Öte yandan Google Now on Tap adı verilen, içeriğe göre otomatik aramalar ve bazı kullanıcı arayüzü düzenlemeleri de Android 6.0 Marshmallow ile geliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Android 6.0 Marshmallow ipuçları ve hileleri

İLGİLİ HABERLER