Teknoloji

Lenovo Lemon 3 Xiaomi Redmi 3’e en büyük rakip

Lenovo Lemon 3

Bu haftanın başlarında tanıtılan Xiaomi Redmi 3 modeliyle Xiaomi dikkatleri üstüne çekmişti. 5 inç ekran, tamamen metal gövde, sekiz çekirdekli Snapdragon 616 işlemci, 4100 mAh kapasiteli pil gibi başlıca özelliklere sahip olan bu cihazın 320 TL’ye karşılık gelen bir Çin fiyatına sahip olması çok etkileyici görünüyor, orta segment akıllı telefon pazarında taşları yerinden oynatıyor. Şimdi Lenovo da Lemon 3 ile birlikte Xiaomi Redmi 3’ün rahatlıkla at koşturmasını engellemek istiyor.

Lemon 3, Xiaomi Redmi 3 ile hemen hemen aynı niteliklere sahip. Her iki telefonun da 5 inç HD ekranı bulunuyor. Her ikisi de aynı Snapdragon işlemciye, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafızaya sahip. Ayrıca her ikisinde de 13 megapiksel ana kamera, 5 megapiksel ön kamera var. Lemon 3 de Redmi 3 gibi 699 yuan (320 TL) fiyat etiketine sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yeni Android telefonunuz için en iyi uygulamalar

Lemon 3’ü Redmi 3’e göre üstün kılan herhangi bir nokta var mı? Her ne kadar ikisi de aynı boyutlara sahip olsa da, Lenovo’nun telefonunun ekranı, Xiaomi’ninkine göre daha yüksek çözünürlüğe sahip. Ne var ki, pil konusunda Lemon 3 tek şarjla günlerce çalışabilen Redmi 3 kadar iddialı görünmüyor. İki telefon arasında seçim yapacak olanların ekran kalitesiyle pil arasında seçim yapmaları gerekecek.

Ne Xiaomi Redmi 3’ün ne de Lenovo Lemon 3’ün Çin dışında piyasaya çıkıp çıkmayacağı şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER