Teknoloji

Lenovo Legion serisi oyun bilgisayarlarını özel yapay zekâ çipiyle yeniledi

Lenovo Legion Pro 7i

Lenovo Legion serisi dizüstü oyun bilgisayarlarının 2023 modellerini CES 2023”te tanıttı. Dört yeni modelde de Lenovo’nun LA AI adını taşıyan çipi bulunuyor. Bu çip kare hızlarını dinamik olarak ayarlayabiliyor, maksimum ısı sınırını yukarıya çekebiliyor ve genel performansı artırabiliyor. Şirket masaüstü oyun bilgisayarlar kataloguna da yeni üyeler ekledi.

Lenovo LA AI çipi Legion Pro 7, 7i, 5 ve 5i modellerinde kullanıcıları bekliyor. Bu modellerdeki “i” harfi Intel işlemcilerin varlığını temsil ediyor. Şirketin AI Engine+ isimli yazılımı LA AI çipini “makine öğrenme algoritmasının sistem performansını optimal şekilde ayarlaması” için kullanıyor. Kare hızı takibi, daha yüksek termal tasarım gücü ile performans ve verimliliği artıracak özellikler de LA AI’ın getirdikleri arasında bulunuyor.

Legion Pro 7i yeni dizüstü oyun bilgisayarları arasında en üst düzey seçenek olarak öne çıkıyor. 7i’nin en üst yapılandırma seçeneğinde 13. nesil Intel Core işlemciler ve Nvidia’nın GeForce RTX Next-Gen serisi dizüstü ekran kartları kullanıcıları bekliyor. 16 inç büyüklüğündeki QHD ekran 2560 x 1600 piksel çözünürlük sunuyor. Bu ekranın yenileme hızı ise 240 Hz. Nvidia ekran kartına sahip versiyonlarda Lenovo’nun ColdFront 5.0 adını taşıyan termal yönetim sistemi mevcut. Bu sistemde işlemci ve ekran kartı ekstra büyük bir buhar çemberine yerleştiriliyor. Legion Pro 7i’nin 99 Whr bataryalı bir seçeneğinin mevcut olduğunu da belirtmekte fayda var.

Lenovo Legion Pro 5
Lenovo Legion Pro 5

Legion Pro 5 ve 5i ise görece daha uygun fiyatlı seçenekler. Legion Pro 5 1460 dolar, 5i ise 1480 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Lenovo bu iki bilgisayarın hem oyun hem de iş için uygun cihazlar olduğunun altını çiziyor. Legion Pro 5 ve 5i de 240 Hz 16 inç WQXGA ekranlarla geliyor.

Lenovo masaüstü oyun bilgisayarlarını da yeniledi. En üst segment model olan Legion Tower 7i, 2480 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. 13. nesil Intel işlemci seçenekleriyle gelen Legion Tower 7i’nin özellik listesinde Nvidia ekran kartları ve 64 GB 5600Mhz DDR5 RAM’e uzanan seçenekler bulunuyor. Depolama alanı seçenekleri ise 6 TB’ı buluyor. Bu alan üç adet 2 TB SSD ile sunuluyor.

Tower 5i ve Tower 5 ise daha uygun fiyatlı bir bilgisayar arayanlara hitap ediyor. Tower 5i’de 13. nesil Intel Core işlemciler ve yeni nesil Nvidia ekran kartları bulunuyor. Tower 5 ise AMD Ryzen 7000 serisi işlemci ve Nvidia ya da Radeon RX 7000 ekran kartlarıyla geliyor. Her iki modelde de bellek seçenekleri 32 GB 5600Mhz DDR5 RAM’e, depolama alanı seçenekleri ise iki adet 1 TB SSD’ye kadar uzanıyor.

Lenovo Legion ailesinin yeni üyeleri ilkbaharda satışa sunulacak

Lenovo Legion ailesinin yeni üyeleri ilkbahar aylarında piyasaya çıkacak. Legion Pro 7i mart ayında satışa sunulacak. Legion Pro 5, 5i, Legion Tower 5i ve 7i nisan ayında kullanıcılarla buluşacak. Lenovo Tower 5 içinse mayıs ayını beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER