Teknoloji

Lenovo Legion 5 serisi AMD ve Intel’in en yeni işlemcileriyle güçleniyor

Lenovo Legion 5

Lenovo, Legion 5 dizüstü oyun bilgisayarı serisinin en yeni üyelerini CES 2022’de gözler önüne çıkardı. Şirket yedinci nesil Legion 5’i ve Legion 5 Pro’yu tanıttı. Hafifleyen ve daha soğuk şekilde çalışan yeni bilgisayarlarda Intel’in 12. nesil Core işlemcileri veya AMD Ryzen 6000’i tercih etmek mümkün.

AMD işlemcili Legion 5 Pro ve Intel işlemcili Legion 5i Pro, daha pürüzsüz görünürken; yeni işlemciler sayesinde soğutma sistemi de daha ince fanlar, daha geniş bir çıkış alanı, bakır blok soğutucu ve daha verimli çalışan sıcaklık borusu tasarımı ile yenileniyor. Böylelikle geçtiğimiz yılki modellerde görülen termal sorunların ortadan kalkması hedefleniyor.

En yeni GeForce RTX 30 serisi ekran kartları, gelişmiş Wi-Fi 6e performansı, 240 Hz uyarlanabilir yenileme hızına sahip 16 inç 2960 x 1600 piksel IPS ekran gibi seçenekler de Legion 5 ailesinin yeni üyelerinde kullanıcıları bekliyor. Depolama alanı seçenekleri 1 TB’a kadar uzanırken, dört bölgeli RGB aydınlatma ve özel çözümle 300W şarj desteği gibi özellikler de bilgisayarlarda mevcut.

Legion 5i Pro şubat ayında 1570 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Nisan ayında çıkacak Legion 5 Pro içinse başlangıç fiyatı 1430 dolar olarak belirlendi.

Legion 5 ve Legion 5i’nin Pro olmayan versiyonları da AMD, Intel ve Nvidia’nın en yeni bileşenleriyle geliyor. Yüzde 15 incelen dizüstü bilgisayarlarda da daha geniş hava tahliye alanları ve daha güçlü fan sistemleri mevcut. Alüminyum ve magnezyum bileşimi kaplamayla dizüstünde daha rahat bir hissiyat sunan Legion 5 ve 5i, 15 inç 165Hz 1440p ekranla geliyor. Bu ekran sRGB renk gamının da tamamını kapsıyor. Dört bölgeli RGB aydınlatma ise opsiyonel bir özellik olarak sunuluyor.

Legion 5 Pro

Lenovo Legion 5i şubat ayında 1200 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacak. AMD işlemcili Lenovo Legion 5 ise nisan ayında 1130 dolarlık başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER