Manşetler

Lenovo Legion Phone Duel akıllı oyun telefonu sonunda resmiyet kazandı

lenovo legion phone duel

Lenovo’nun çok uzun süredir beklenen akıllı oyun telefonu sonunda resmen gözler önüne çıktı. Lenovo Legion Phone Duel adıyla resmiyet kazanan telefonun en ilginç özelliği olarak açılır ön kamera mekanizmasının kenara yerleştirilmesi öne çıkıyor. Bu özellik, sızıntılar sayesinde resmi duyuru öncesinde görülmüştü. Oyunların genellikle yatay modda oynanması nedeniyle yatay kullanıma odaklı biçimde tasarlanan Legion Phone Duel’de ön kamera için seçilen konum mantıklı görünüyor. Bu sayede oyun oynarken canlı yayın yapmanın da kolaylaşacağı ve daha pratik hâle geleceği söylenebilir.

Söz konusu açılır mekanizmada 20 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. Diyafram genişliği f/2.2 olan bu kamera, 81.7 derecelik bir görüş açısına sahip. Bu değerler mükemmel bir selfie veya yüksek kaliteli videolar için pek yeterli görünmüyor. Lenovo’nun kameraya, tıpkı dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi, bir durum ışığı yerleştirdiğini belirtmekte fayda var.

Akıllı telefonun arka kamera sistemi de, daha önce görüldüğü gibi, panelin tam orta kısmında yer alıyor. Bu da sıra dışı bir konum olsa da, Lenovo’nun yatay kullanım deneyimine vurgu yapmak için böyle bir yer seçtiğini tahmin etmek pek zor olmuyor. Buna ek olarak, akıllı oyun telefonlarında bu tarz farklı tasarım tercihleriyle karşılaşmak da olağan bir durum. Bu nedenle Lenovo’nun deneyine şaşırmamak gerekiyor.

Çin’de Legion Phone Pro adıyla satılacak olan Legion Phone Duel’in kalbinde daha önce açıklandığı gibi Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemci bulunuyor. Bu işlemciye eşlik eden bellek seçenekleri 12 GB LPDDR5 RAM’e kadar uzanıyor. Dahili depolama alanı içinse üst sınır 512 GB. 5G uyumlu olan akıllı telefon 6GHz altı şebekleri de destekliyor.

 

Lenovo’nun oyun telefonunda çift titreşim motoru da mevcut. Şirket bu sayede oyuncuların oyunun içine girmesinin kolaylaşacağını belirtiyor. Ultrasonik dokunma hassasiyetli sensörler ise ekran üstü sanal tuşların görevini telefonun kenarındaki fiziksel tuşlara devretmeyi mümkün kılıyor.

lenovo legion phone duel

Lenovo Legion Phone Duel çift USB-C girişine sahip

Legion Phone Duel’de iki adet USB-C girişi mevcut. Bu girişlerin ikisi de şarj için kullanılabiliyor. Telefonda iki adet 2500 mAh kapasiteli pil hücresi bulunuyor. Toplam kapasitesi 5000 mAh olan bu piller, iki USB-C girişini aynı anda kullanarak 30 dakika içinde doldurulabiliyor. Legion Phone Duel’in 90W hızlı şarj desteğine sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

Lenovo Legion Phone Duel ilk olarak temmuz ayı içinde Çin’de satışa sunulacak. Telefon daha sonra Asya, Latin Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da belli ülkelerde piyasaya çıkacak. Telefonun fiyatı konusunda şimdilik bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER