Teknoloji

Lenovo Legion Phone Duel 2 saniyeler içinde üç parçaya ayrıldı

lenovo legion phone duel 2

Lenovo Legion Phone Duel 2 oyun telefonu geçtiğimiz gün tanıtılmıştı. İki USB-C girişi, açılır ön kamerası ve yerleşik fanlarıyla dikkat çeken telefon, tanıtılır tanıtılmaz testlerden geçmeye de başladı.

Telefonun en önemli bileşenlerini kasanın ortasına yerleştiren Lenovo, böylelikle oyun sırasında telefonu daha kolay biçimde “serin” tutmayı amaçlıyor. Ana bileşenlerin iki pilin arasına sıkıştırılması ilk etapta büyük bir problem gibi görünmese de, YouTuber JerryRigEverything tarafından yapılan dayanıklılık testi bu tasarımın sorunlarını gözler önüne seriyor.

JerryRigEverything kanalında her telefon oldukça sert dayanıklılık testlerine tabi tutuluyor. Her cihaz, kırılmadan ne kadar esneyebileceklerini görmek amacıyla bükülüyor. Pek çok cihaz bu bükülme testinden kırılmadan geçse de, zaman zaman camda çatlama veya metalde bükülme gibi durumlarla karşılaşılabiliyor. Ancak Legion Phone Duel 2 için işler testin bükülme aşamasında pek de beklenildiği gibi gitmedi.

Videonun 8. dakikasının yaklaşık 40. saniyesinde sunucu “Kırılması konusunda en ufak bir endişem yok” dedikten sonra anten şeridinden telefonu bükmeye başlıyor. Saniyeler sonra telefon baskının uygulandığı yerden kırılıyor. Daha sonra orta bölümün diğer tarafındaki anten şeridi de aynı işlemden geçiyor ve ortaya üç parçaya ayrılmış bir telefon çıkıyor.

Akıllı oyun telefonlarının diğer telefonlara kıyasla daha az dayanıklı olduğu biliniyor. Ancak Lenovo Legion Phone Duel 2 bu “hassasiyeti” zirveye çıkarmış gibi görünüyor. Yurt dışı satış fiyatı 950 dolar olan bir telefonun bu kadar kolay kırılabilmesinin Lenovo’nun işini zorlaştıracağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER