Teknoloji

Lenovo Legion oyun telefonu ön kamera tasarımıyla görenleri şaşırtabilir

Lenovo Legion oyun telefonu ön kamera tasarımıyla görenleri şaşırtabilir

Lenovo Legion oyun telefonuyla ilgili haberler geçtiğimiz aralık ayından bu yana etrafta dolaşıyor. Ancak henüz ortada resmi bir çıkış tarihi bulunmuyor. Akıllı oyun telefonu için ilk ipucunu ocak ayında veren Lenovo, telefonun Qualcomm Snapdragon 865 işlemciyle gelebileceğini belirtmişti.

Kısa bir süre önce ortaya çıkan sızıntıda ise Lenovo Legion’ın 90W hızlı şarj desteğine sahip olabileceği görülmüştü. Başka bir taslak tasarım görseli ise telefonun çentiksiz bir ekrana sahip olabileceğini ve USB-C girişinin kenara yerleştirilebileceğini göstermişti.

XDA Developers sitesi tarafından paylaşılan ve Lenovo Legion’ın pazarlama videosundan alındığı söylenen görüntüler ise hem telefonun tasarımına dair yeni ilginç noktaları hem de yeni teknik detayları ortaya koyuyor.

Lenovo Legion’ın tasarımındaki en ilginç nokta olarak telefonun kenarına yerleştirilen açılır kamera mekanizması öne çıkıyor. Bazı akıllı telefonlarda kesintisiz bir ekran deneyimi sunmak için ön kameranın ekranın üst kenarına yerleştirilen açılır mekanizmaya yerleştirilmesi artık sıradan bir durum. Ancak Legion’da ön kamera mekanizması telefonun sağ kenarına taşınıyor.

SIM kart tepsisi ise alt kenarda USB-C girişinin yanında yer alıyor. Telefonun üst kenarında ise ana mikrofon bulunuyor. 3.5 mm. kulaklık jakı barındırmadığı gözlenen telefonun çift arka kamerasının da arka panelin tam ortasına yatay biçimde yerleştirilmesi dikkat çekiyor. Arka panele Legion markasının sembolü olan Y şeklindeki logonun işlenmiş olduğu görülürken, bu logonun daha estetik bir görünüm için RGB ışıklarla aydınlatılabileceği de belirtiliyor.

Lenovo Legion 64 ve 16 megapiksel kameralarla gelecek

Sızan görseller, Lenovo Legion’ın çift eksenli uEngine doğrusal titreşim motoruna sahip olacağını da gösteriyor. Telefonun ses sistemini ve 3D soğutmalı kule yapısını da bu görseller sayesinde görmek mümkün oluyor. Legion’ın hoparlörleri, ekranın alt ve üst çerçevelerinin üzerinde yer alıyor.

Lenovo Legion büyük ihtimalle, daha önce işaret edildiği gibi, Qualcomm Snapdragon 865 işlemciyle gelecek. Bu işlemciye LPDDR5 RAM ve UFS 3.0 depolama eşlik edecek. 144Hz yenileme hızına sahip Full HD+ çözünürlüklü ekran için nasıl bir panelin tercih edileceği ise şu an için belirsizliğini koruyor. 64 ve 16 megapiksel çözünürlüklü arka kameraları, kenara yerleştirilen 20 megapiksel kameranın tamamlaması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER