Teknoloji

Lenovo Legion’ın ekranı için beklenen doğrulama geldi

Lenovo Legion oyun telefonu ön kamera tasarımıyla görenleri şaşırtabilir

Lenovo Legion akıllı oyun telefonu 22 Temmuz’da tanıtılacak. Tanıtıma doğru geri sayım devam ederken, Lenovo’dan “sahneyi ısıtmaya” yönelik bazı paylaşımlar da geliyor. Bunların en yenisi, telefonda 144Hz yenileme hızına sahip bir ekranın bulunacağını doğruluyor.

Legion’ın 144Hz ekrana sahip olacağı çok uzun süredir konuşuluyordu. Şirket tarafından yapılan paylaşım bu nedeniyle “malumunun ilanı” niteliğini taşıyor. Buna ek olarak, internete sızan bir video da Lenovo’nun ZUI 12 kullanıcı arayüzünü farklılaştırarak hazırladığı Legion OS kullanıcı arayüzünü gösteriyor. Lenovo ZUI 12’nin temelinde Android 10 bulunuyor.

Öncelikle Lenovo tarafından yapılan resmi paylaşımdan bahsetmekte fayda var. Şirket Legion markasını oyun donanımlarında kullanıyor. Markanın kapsama alanına masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar ile oyun aksesuarlarının ardından telefonlar da giriyor. Bilgisayarlarda 144Hz yenileme hızı deneyimini sunan Lenovo, yeni akıllı telefonunda da bu çizgiyi koruyor.

Videoda ise Avengers temalı duvar kağıdı ile CPU ve GPU hızlarını gösteren bileşenler dikkat çekiyor. Ekranda görülen “Özellikler” menüsü ise dikkat çekici bilgiler barındırıyor.

Akıllı telefonun işlemcisi Snapdragon 865 olarak görünse de, bunun aslında Snapdragon 865 Plus olacağı daha önce açıklanmıştı. 6 GB LPDDR5 RAM ve 128 GB UFS 3.0 depolama alanının varlığı ise biraz kafa karıştırıyor. Lenovo daha önce Legion’ın Pro modelinin olabileceğinin ipucunu vermişti. Dolayısıyla bu özelliklerin standart versiyona ait olması, 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanından oluşan konfigürasyonun ise Pro versiyona saklanmış olması muhtemel görünüyor.

Yine de, son sızıntı dikkat çekici ve etkileyici özellikler de gösteriyor. Lenovo Legion ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilinden alacak. Bu pil, 90W hızlı şarj desteğiyle gelecek. 65mm. sürücülü çift hoparlör, uEngine çift dokunma motoru ve 270Hz ekran dokunuş yenileme hızı gibi özelliklerin varlığı merak uyandırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER