Teknoloji

Lenovo Legion serisi dizüstü oyun bilgisayarlarında yapay zekâ çipiyle performansı artırıyor

lenovo legion

Lenovo Legion dizüstü oyun bilgisayarı serisinin en yeni üyelerini CES 2024 kapsamında gözler önüne çıkarttı. Bu bilgisayarların her biri, şirketin tescilli Legion Coldfront: Hyper soğutma teknolojisi ile geliyor. Söz konusu teknoloji, sıcaklığı düşük tutarken fanın da sessiz çalışmasını sağlıyor. Daha fazla hız ve performans için yapay zekâ çipleri barındıran dizüstü bilgisayarlar kutularından Windows 11 yüklü şekilde çıkıyor. Üç aylık ücretsiz Xbox Game Pass Ultimate aboneliği de yeni dizüstü bilgisayarlarla birlikte armağan ediliyor.

Serinin amiral gemisi niteliğindeki Lenovo Legion 9i, eylül ayında piyasaya sürülen modelin yenilenmiş versiyonu olarak tanımlanabilir. Bu versiyonda işlemci seçenekleri 14. nesil Intel CoreTM Gen i9-14900HX’e, ekran kartı seçenekleri ise NVIDIA GeForce RTXTM 4090’a kadar uzanıyor. Legion 9i’de yapılan işe bağlı olarak CPU ve GPU gücünü otomatik olarak ayarlayan LA3-P yapay zekâ çipi de mevcut.

Bu yapay zekâ çipi, dizüstü bilgisayarın RGB ışıklarını sesle eşleştirerek etkileyiciliği artıran Lighting Audio Sync’i etkinleştiriyor. 16 inç büyüklüğündeki Mini-LED ekran, 3.2K çözünürlük sunuyor. Görüntü oranı 16:10 olan ekranın yenileme hızı ise 165 Hz. RAM seçenekleri 64 GB DDR5’e, depolama alanı seçenekleri ise 2 TB Gen4 PCIe’ye kadar uzanıyor. Karbon kapağı ile diğer dizüstü oyun bilgisayarlarından ayrılan Legion 9i, bu ay içinde 4400 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

lenovo legion

Lenovo Legion Pro 7i, tamamen yeni Intel Core 14. Nesil i9-14900HX CPU’ya, üst düzey modellerde NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU’ya, 32 GB’a kadar RAM’e ve 2 TB’a kadar dahili SSD depolamaya sahip. 240 Hz’e kadar yenileme hızlarını ve 500 nit parlaklığı destekleyen 16 inç IPS ekrandaki PureSight panel, DCI-P3 renk gamının tamamını kapsıyor. Legion Pro 7i, mart ayında 2700 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. Legion Pro 5i modeli ise bu ay içinde 1500 dolar fiyat etiketiyle piyasaya çıkacak.

Lenovo Legion 7i ve 5i modellerini de tanıttı

Ayrıca şirket standart Lenovo Legion 7i ve 5i modellerini de duyurdu. Pro etiketi taşımasa da modern oyuncular için uygun nitelikteki bu cihazlar, farklı renk seçenekleriyle geliyor.En yeni Intel Core i9 14900HX işlemciler ve Nvidia GeForce RTX 4070 GPU ile gelen dizüstü bilgisayarlarda 16 inç ekran, 32 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar SSD depolama alanı bulunuyor. Legion 7i mart ayında 2100 dolar başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. Legion 5i ise nisanda 1400 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER