Manşetler

Lenovo kapasitif kalemle kullanılabilen ThinkPad Tablet 2’yi tanıttı

lenovo_thinkpad_tablet_2_1

Lenovo, bir süredir sızıntılarını gördüğümüz, opsiyonel kapasitif kalemle birlikte kullanılabilen Windows 8 tableti ThinkPad Tablet 2’ye resmiyet kazandırdı. Ekim ayında, Windows 8 ile aynı zamanda piyasaya çıkması beklenen Lenovo ThinkPad Tablet 2’de Intel Atom işlemci ve 1366 x 768 çözünürlüklü IPS LCD çoklu dokunmatike ekran bulunuyor. Cihazın bataryası 10 saate kadar çalışma süresi sunuyor.

Tabletin ekranı opsiyonel kapasitif kalem desteğine sahip. Aktif sayısallaştırıcı sayesinde daha düzgün ve doğru bir yazım ve çizim fırsatı sunan bu kapasitif kalemin saklanması için tablet üzerine özel bir yuva da yapılmış. Parmak izi okuyucusu, HSPA+ ve LTE desteği sunan entegre 3G/4G gibi unsurlar barındıran tablet özel olarak geliştirilen ThinkPad tarzı bir klavye ile sıkça yazı yazanların da işine yarayacak gibi görünüyor. Bu arada tabletle kullanılabilecek bir masaüstü yerleştirme istasyonu da bulunacak, bunun üzerine HDMI çıkışı, üç adet USB portu ve Ethernet girişi yer alacak. Lenovo ThinkPad Tablet 2’nin, arkasında 8 megapiksellik, önünde ise 2 megapiksellik olmak üzere, iki adet kamerası bulunuyor. 9.8 mm. kalınlığa sahip olan kasanın ağırlığı ise 600 gr.’ın altında.

lenovo_thinkpad_tablet_2_5

Lenovo’nun ThinkPad Tablet 2’si sadece Microsoft’un kendi markasını taşıyan, hem kapasitif kalem taşıyıp hem de Windows 8 ile çalışan Surface Pro tabletiyle değil, Apple’ın iPad’yle de rekabet edecek. Bildiğiniz gibi Apple’ın iPad’i de kurumsal alanda hatırı sayılır bir yaygınlığa ulaşmış durumda. Lenovo, ThinkPad markasına sadık olan kurumların bu sadakatinden tablet alanında da yararlanmanın yollarını arayacak. Tabii ki, bunun için düzgün ve mantıklı bir fiyatın belirlenmesi gerekiyor. Lenovo, ThinkPad Tablet 2’nin fiyatını lansmana yakın zamanda açıklayacak.

Galeri: Lenovo ThinkPad Tablet 2
[nggallery id=1001]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER