Teknoloji

Lenovo K8 Note on çekirdekli Helio X23 ile geliyor

Lenovo en çok bilinen serilerinden olan K serisine yeni bir ürün kazandırdı. Lenovo K8 Note’un duyurusu Hindistan’da gerçekleştirildi. 2016’da çıkan Lenovo K6 Note modelinin takipçisi niteliğindeki bu yeni telefonla birlikte şirket, aradaki K7 Note’u atlamış oluyor. Bunun nedeni olarak, K8 Note’un selefinden bir değil, iki nesil ötede olarak görülmesi gösteriliyor.

K8 Note’un en fazla öne çıkan özelliği ikili kamera sistemi oluyor. Bununla birlikte hem donanım hem de yazılım tarafında ileri doğru adımlar atılıyor. Daha önceki K serisi telefonları gibi, bu telefon da multimedya tüketimine odaklanıyor.

Ayrıca saf Android 7.1.1 Nougat arayüzüyle gelen ilk Lenovo markalı akıllı telefon oluyor. Lenovo, Motorola’nın telefonlarında uyguladığı saf Android yaklaşımını kendi markasını taşıyan telefonlarda da uygulamaya karar vermişti. K8 Note da bu politikanın uygulandığı ilk telefon oldu. Aynı zamanda bu telefon, Lenovo’nun Hindistan’da düzenlediği ilk küresel lansmana da vesile oldu.

Donanım tarafında bu akıllı telefonun on çekirdekli MediaTek Helio X23 işlemciyle geldiğini görüyoruz. 2.3 GHz saat frekansına sahip olan bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Ayrıca microSD kart ile de depolama alanını 128 GB’ye varan miktarda artırmak mümkün oluyor. Çift SIM kart yuvasının bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim. 2.5D Gorilla Glass ekran camının ardında 5.5 inç Full HD IPS ekran bulunuyor. Cam yüzey üzerinde oleofobik kaplamanın olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Görüntüleme tarafında, arkada çift kameranın bulunduğunu belirtmiştik. Bunlardan bir tanesi 13 megapiksel çözünürlüklü sensör, diğeride 5 megapiksel çözünürlüklü BSI sensör barındırıyor. Önde de 13 megapiksel sensörlü, f/2.0 diyafram açıklıklı ve LED flaşlı kamera yer alıyor. Lenovo bu flaşı parti flaşı olarak adlandırıyor.

Lenovo K8 Note’un iki farklı çeşidi bulunuyor. Bunlardan bir tanesi 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza, diğeri de 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza barındırıyor. 4000 mAh gibi yüksek kapasiteli pil ise, şirketin iddiasına göre yüzde 0’dan 90’lık şarj seviyesine, kutudan çıkan şarj aleti yardımıyla 80 dakikada çıkıyor.

Multimedya tarafında ise K8 Note’un Dolby Atmos çevresel ses desteğiyle güçlendirildiğini görüyoruz. Buna ek olarak özel müzik kontrol tuşu, aynı zamanda farklı işlevler için de özelleştirilebiliyor. Ayrıca TheaterMax VR adlı teknoloji de mevcut.

Lenovo K8 Note’un satışına 18 Ağustosta başlanacak. Telefonun 3 GB RAM / 32 GB versiyonu 12 bin 999 rupi (722 TL), 4 GB RAM / 64 GB versiyonu da 13 bin 999 rupi (777 TL) fiyat etiketiyle satılacak. Telefonun altın ve siyah renk seçenekleri bulunacak. Telefonun Hindistan’daki satışını Amazon gerçekleştirecek. Üstelik Amazon, bu satışa özel olarak Kindle e-kitaplarında indirim de yapacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER