Teknoloji

Lenovo K serisini hız kesmeden büyütmeye devam ediyor

Lenovo K10 Note bu ay içinde tanıtılmıştı. Şirket, K serisine yeni bir telefon eklemek için fazla zaman kaybetmedi ve Lenovo K10 Plus da gözler önüne çıktı.

Lenovo K10 Plus’ta 6.22 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. 19:9 görüntü oranına sahip bu ekran, HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın üstündeki su damlası şeklindeki çentik ise 16 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor.

Telefonun arka panelinin ortasında yuvarlak parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Üç lensli kamera ise dikey olarak sol üst köşeye yerleştirilmiş. Bu sistemde ana kamera görevini 13 megapiksel çözünürlüklü lens üstleniyor. 8 megapiksellik ultra geniş açılı lens ve 5 megapiksellik derinlik sensörü sistemi tamamlıyor.

Lenovo K10 Plus enerjisini 4050 mAh kapasiteli pilinden alıyor

Lenovo K10 Plus’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 632 yonga set bulunuyor. Bu yonga sete 4 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun dahili depolama alanı kapasitesi ise 64 GB. MicroSD kart desteği sayesinde depolama alanının üstüne 2 TB daha eklemek de mümkün. K10 Plus kutusundan Android Pie işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini ZUI 11 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Lenovo K10 Plus’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4050 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil, hızlı şarj desteğine de sahip. Telefon için siyah ve mavi ile yeşilin karışımı gibi görünen “Sprite” isimli bir renk seçeneği sunuluyor. Hindistan’da 30 Eylül itibarıyla piyasaya çıkacak telefonun fiyat etiketinde 10 bin 999 rupi (888 TL) yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER