Teknoloji

Lenovo, Ion platformunu netbook’lara getiren ilk üretici olabilir

lenovo-n500-290-x-251Lenovo, NVIDIA’nın netbook’lar için geliştirdiği Ion platformunu kullanacak ilk üretici olabilir. Bilgisayar üreticisi yerel tedarikçisi Wistron’a 11.6 ve 12.1 inç IdeaPad modellerini üretmesi için çağırda bulundu. Sözü edilen modellerde Ion platformu GeForce 9400M-level grafik kartının ve Intel Atom işlemcisinin bulunacağı tahmin ediliyor.

Bunun yanında, haberi veren kaynağa göre VIA’nın Nano platformu da kullanılabilecek seçenekler arasında bulunuyor. Aynı kaynak, NVIDIA’nın ilk Ion sistemi olarak bahsettiği masaüstü bilgisayar sisteminin bir netbook tarafından izleneceği ve Ion tabanlı ve Windows işletim sistemi yüklü bilgisayarların yaz aylarında piyasaya çıkabileceğini söylüyor.

NVIDIA, Ion platformunun müşterileri hakkında herhangi bir bilgi vermekten kaçınıyor, ancak Apple’ın bu teknoloji ile ilgili kaynaklara erişim izni aldığı söyleniyor. Yine de, Lenovo’nun kısa sürede çıkaracağı Ion tabanlı bir netbook, Apple ya da diğer şirketlerin yaz hedefini daha geri çekebilir.

İlgili — DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER