Manşetler

Lenovo IdeaPad Yoga 11 Ön İnceleme

Lenovo IdeaPad Yoga, bu yılın başındaki CES’te ilk kez sergilendiğinde bile dikkat çeken bir ürün olmuştu. O zamanlar Windows 8 ile birlikte hayata geçecek olan tasarımlardan biri olarak nitelendirilen bu prototip daha sonra Lenovo’nun ürün ailesine katılacak olgunluğa erişti. Windows 8’in çıkışıyla birlikte yurt dışında piyasaya çıkmaya başlayan Lenovo IdeaPad Yoga nihayet önümüzdeki haftadan itibaren Türkiye’de de satışa çıkacak. Lenovo Türkiye’den gelen açıklamaya göre ilk olarak IdeaPad Yoga 11 piyasaya girecek, sonrasında 13 inç’lik model IdeaPad Yoga 13’ün de piyasaya girişini göreceğiz.

lenovo-ideapad-yoga-on-inceleme-01

Lenovo’nun bu akşam düzenlediği lansman etkinliğinde IdeaPad Yoga 11 hazır bulunuyordu. Biz de bu ürünü kısaca inceledik. Süre kısa olduğu için odaklanacağımız fazla nokta yok. Yine de ürünün tasarımı ve ergonomisi hakkında bir şeyler söyleyebiliriz. Performansla ilgili yorumları ise eğer mümkün olursa gerçekleştirmeyi planladığımız detaylı incelemeye bırakalım.

Lenovo IdeaPad Yoga 11’in ekranı 360 derece dönebiliyor. Ürünü farklı kılan nokta da zaten burası. Bu sayede ekran tamamen arkaya katlanabiliyor, böylelikle IdeaPad Yoga 11’i bir tablet olarak kullanmak mümkün oluyor. Tabii ki, bu noktada dokunmatik ekranın bulunuyor olması, bu kullanıma kapı açan en önemli etken. Dokunmatik ekranın tepkiselliğinin iyi olduğunu, ister arayüzde gezinme, ister yakınlaştırma ve uzaklaştırma, ister sanal klavyede yazı yazma olsun; her türlü işlevi bir tablet gibi yerine getirdiği söylenebilir. Tabii ki, IdeaPad Yoga 11 büyüklüğü itibariyle bir tablet gibi kullanıma daha uygun. Ne var ki, ekran katlanıp IdeaPad Yoga 11 bir tablet formuna sokulduğunda klavye arkada ve açıkta kalıyor. Cihazı bir tablet gibi tutarken arkada kalan parmaklarınızın klavyenin tuşlarına basması rahatsız edici olabilir.

lenovo-ideapad-yoga-on-inceleme-05

Ekranı 360 derece döndürmenin dışında; ekranı 180 derecenin ötesinde farklı açılarda açarak IdeaPad Yoga 11’i farklı biçimlere sokabilirsiniz. Örneğin ters V şeklindeki bir form cihazda film izleme veya fotoğraf albümlerine bakma konusunda oldukça pratik olacaktır. Tabii ki, ekranı 90-135 derecelik açılarda tutarak IdeaPad Yoga 11’i bir dizüstü bilgisayar gibi kullanabilirsiniz. Cihazın tam QWERTY klavyesi chiclet tuş yapısına sahip. Tuşların derinliği iyi ayarlanmış, ne çok yumuşak ne de çok sert.

Her şeyden daha önemlisi, Lenovo IdeaPad Yoga 11 hafif oluşu. Yaklaşık 1.3 kg. ağırlığa sahip olan bu bilgisayarı elinize aldığınızda ne kadar hafif olduğunu farkedeceksiniz. Bu hafiflik sayesinde ekranı rahatlıkla çevirip IdeaPad Yoga 11’e hızlı bir şekilde farklı formlar kazandırmak mümkün oluyor. Lenovo IdeaPad Yoga 11’in 11.6 inç’lik ekranı 1366 x 768 piksel çözünürlüğe sahip. Bu büyüklükte bir ekran için genellikle bu çözünürlüğü görüyoruz ve genellikle de yeterli oluyor. Ekranın kontrast, parlaklık ve renk gibi unsurlar açısından yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Yoga 11’in Windows RT ile çalışıyor olması yazılım yükleme konusunda alanı biraz daraltıyor, bunu da belirtmek gerek.

lenovo-ideapad-yoga-on-inceleme-04

Lenovo IdeaPad Yoga 11 önümüzdeki haftadan itibaren Vatan Bilgisayar ve Bimeks mağazalarında satışa çıkacak. Bunu da bir dipnot olarak ekleyelim.

Galeri: Lenovo IdeaPad Yoga 11 Ön İnceleme
[nggallery id=1130]

İLGİLİ HABERLER