Teknoloji

Lenovo uygun fiyatlı, ince ve hafif IdeaPad S dizüstü bilgisayar serisini duyurdu

Lenovo IFA 2012’de yeni nesil IdeaPad S serisi dizüstü bilgisayarlarını sergiliyor. Makul fiyatlı, ince ve hafif bilgisayarlar barındıran bu seri performans ile taşınabilirlik arasında denge arayanlar için uygun bir seçim gibi görünüyor. Lenovo bu bilgisayarların netbook’lardan daha iyi performans sunarken geleneksel dizüstü bilgisayarlardan da daha uzun batarya ömrü sağladığına dikkat çekiyor. Bu serinin üyelerinden IdeaPad S300, S400 ve S405 dizüstü bilgisayarların her biri uygun fiyatlarla piyasaya giriş yapacak.

IdeaPad S serisinin her bir üyesi 21.9 mm’lik kalınlığa ve 1.8 kg. ağırlığa sahip. Serinin her bir üyesinde üçüncü nesil Intel Core işlemci veya AMD A serisi işlemciler bulunurken, metalik kaplama sayesinde çok daha çekici göründüklerini de belirtmek gerek. IdeaPad S serisinin üyeleri kırmızı, gri ve pembe gibi sıradışı renklerle sunuluyor.

IdeaPad S300 ve S400 modellerinde Intel’in üçüncü nesil Core i3 ve i5 işlemcileri yer alıyor. IdeaPad S405’te ise kullanıcılara dört çekirdekli AMD A8 işlemciyi seçme fırsatı sunuluyor. S300 ve S400, 500 GB’ye kadar kapasite sunan sabit disklerle gelirken, S405’te bu değer 1 TB’ye çıkıyor. S400 ve S405 için 32 GB’lık katı hâl sürücü opsiyonu da sunuluyor, böylelikle hem başlatma süresi hem de uygulamaların açılışında iyileşme sağlanmış oluyor.

S serisinin her bir üyesinde Microsoft’un Windows 7 Home Professional işletim sistemi çalışıyor. Tabii ki, bunların her biri Windows 8 yükseltme programı kapsamında son işletim sistemi sürümüne geçiş yapabilecek. Lenovo’nun Instant On adı verilen hızlı başlatma özelliği sayesinde kullanıcılar internette gezinme gibi işlevlere çok kısa zamanda erişebilecek. Lenovo OneKey Rescue System ise kullanıcıların verilerini güven altına alacak. Yine S serisinin her bir üyesi AccuType klavye barındırıyor, böylelikle yazma işleminin rahatlığı daha da artırılıyor. Akıllı touchpad ise Windows 8’de de kolaylıkla kullanılabilecek çeşitli kaydırma ve yakınlaştırma işlevlerini içeriyor.

Lenovo IdeaPad S serisinin her bir üyesi 14 inç’e kadar büyüklükte HD geniş ekranla birlikte geliyor. HDMI portu, Dolby Advanced Audio v2 sertifikası, stereo hoparlörler multimedya deneyiminin de tatmin edici bir noktaya kadar yaşanmasına olanak sağlayacaktır. Lenovo IdeaPad S300, S400 ve S405 modelleri bugün itibariyle ABD’de piyasaya sunuldu. Yurt dışı başlangıç fiyatı 499 dolar olarak belirlenmiş durumda.

İlgili >> Lenovo

İLGİLİ HABERLER