Teknoloji

Lenovo IdeaPad S, Z, G ve Y serisi dizüstü bilgisayarlar görücüye çıktı – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo’nun ultrabook’ları CES 2012’de boy gösterdi. Bununla birlikte şirketin farklı seriler altında sunulan yeni dizüstü bilgisayarları da Las Vegas’a çıkarma yapmış durumda. Şirketin netbook ile dizüstü bilgisayarlar arasına yerleşmiş olan “mini laptop” S serisi, genel kullanıcı kitlesine hitap eden Z serisi, bütçe dostu G serisi ve multimedya meraklılarını hedefleyen Y serisi makineleri CES’te görücüye çıkıyor.

Lenovo IdeaPad S Serisi

Netbook’lar eski görkemini kaybetmek üzere. Bunun farkında olan Lenovo da farklılık yaratmak amacıyla bir netbook’tan daha fazlasını sunan IdeaPad S200 ve S206 modellerini tasarladı. Her biri 11.6 inç’lik HD geniş ekrana sahip olan bu modellerden S200’de çift çekirdekli Atom, S206’da ise çift çekirdekli AMD işlemci yer alıyor. 32 GB SSD, 2 cm. kalınlık ve 1.27 kg. ağırlık da bu seri üyelerinin özellikleri arasında. Chiclet klavye, WiFi b/g/n, opsiyonel Bluetooth ve 0.3 megapiksel web kamerası barındıran IdeaPad S serisi modelleri ayrıca Lenovo QuickStart sayesinde anında açılma özelliği de sunuyor. 4 saatlik pilde çalışma ömrüyse günümüzün şartlarında biraz yetersiz görülebilir. S200 ve S206 modelleri önümüzdeki haziran ayında 349$’dan satışa sunulacak.

Lenovo IdeaPad Z Serisi

IdeaPad Z580, Z480 ve Z380 modelleri sırasıyla 15.6 inç, 14 inç ve 13.3 inç’lik ekran büyüklükleriyle birlikte sunuluyor. 1366 x 768 çözünürlüklü panellere ve HDMI çıkışlarına sahip olan bu modellerde Intel Core işlemciler ve NVIDIA GeForce GT640M 2GB’ye kadar değişen grafik işlemci birimleri sunuluyor. DVD veya Blu-ray sürücü, WiDi, çeşitli multimedya uygulamalarıyla yüklü gelen bu makinelerin önümüzdeki nisan ayında 599$’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor.

Lenovo IdeaPad G Serisi

Lenovo’nun makul fiyatlı ürün serisi G’nin içinde sırasıyla 14, 15.6 ve 17.3 inç’lik ekran büyüklüklerine sahip olan G480, G580 ve G780 modelleri bulunuyor. Yüz tanıma sistem, sağlam tasarım ve temel multimedya işlevleri bu modellerin temel özellikleri arasında bulunuyor.

Lenovo IdeaPad Y Serisi

IdeaPad Y serisinde 14 inç’lik Full HD ekrana sahp Y480 ve 15.6 inç’lik Full HD ekrana sahip Y580 bulunuyor. Intel Core işlemci, NVIDIA GeForce GTX60M 2GB’ye kadar değişen çeşitlerde grafik işlemci birimleri ve Dolby Home Theater V4 ses destekli JBL hoparlörler barındıran bu modeller multimedya ve oyun tutkunları için ideal görünüyor. Arkadan aydınlatmalı klavye ve HD kameranın da bulunduğu ürünlerde TV alıcısı da opsiyonel olarak sunulmakta. WiDi desteği sayesinde kablosuz görüntü aktarımı da mümkün oluyor.

Galeri: Lenovo IdeaPad S, Z, Y ve G Serisi Dizüstü Bilgisayarlar
[nggallery id=788]

İLGİLİ HABERLER