Teknoloji

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook bulut oyun deneyimini ve Chrome OS’i buluşturuyor

lenovo ideapad gaming chromebook

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook adını taşıyan yeni dizüstü bilgisayarını tanıttı. Bu yeni dizüstü bilgisayarın odak noktasında adından da anlaşılabileceği üzere oyun deneyimi bulunuyor. Bu deneyimin bulut servisleri üzerinden sunulmasına odaklanılması ise işi daha dikkat çekici hâle getiriyor.

IdeaPad Gaming Chromebook ile Nvidia GeForce Now, Xbox Cloud Gaming ve Amazon Luna gibi bulut oyun platformları aracılığıyla keyifli bir deneyim yaşanması hedefleniyor. Bu üç servisle Chrome OS işletim sistemli bilgisayarda 1400’den fazla oyunu deneyimlemek mümkün oluyor.

IdeaPad Gamşng Chromebook’ta 16 inç büyüklüğünde 16:10 görüntü oranına sahip WQXGA ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı 120 Hz. İşlemci tarafında kullanıcılara Intel Core i5 ve i3 seçenekleri sunuluyor. Wi-Fi 6E desteğiyle hızlı internet bağlantısının sağlanması hedefleniyor.

8 GB RAM ile gelen bilgisayarda depolama alanı için 128, 256 ve 512 GB olmak üzere üç seçenek sunuluyor. Dizüstü bilgisayarda 1080p çözünürlüklü bir web kamerası da mevcut.

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook’un 71 Whr kapasiteli piliyle 11 saat boyunca oyun oynamanın mümkün olacağını belirtiyor. USB-C ve USB-A girişleri ile microSD kart yuvası da dizüstü bilgisayarda mevcut. Hemen hemen her dizüstü oyun bilgisayarında olduğu gibi, IdeaPad Gaming Chromebook’ta da RGB aydınlatmalı klavye bulunuyor.

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook ABD’de 599 dolardan başlayan fiyatlarla bu ay içinde satışa sunulacak. Diğer ülkelerdeki fiyat ve çıkış tarihi konusunda henüz bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER