Teknoloji

Lenovo Erazer X700 ile oyunseverleri yakalamayı hedefliyor

Bilgisayar üstünden oyun oynayanlar için Lenovo tercih listesinde ilk sırada yer almıyor. Bu durumu değiştirmek isteyen Lenovo, amacına yönelik hamlelerine Erazer X700 oyun bilgisayarıyla başladı. Bilgisayar üstünden oyun oynamak isteyen ancak bunun için bir donanın toplama işlemi yapmak istemeyenler için Erazer X700 ilginç tasarımının da katkısıyla değerlendirmeye açık bir seçenek olarak kendisini gösteriyor. Pek çok oyun bilgisayarı işin heveslilerine yönelik seviyede bir donanımla gelse de, Erazer X700’ün bir özelliği cihazın aradan sıyrılmasını sağlıyor.

Bu özellik Lenovo’nun Onekey Overlocking adını verdiği özellikten başkası değil. Pek çok Lenovo cihazında yer alan Onekey düğmesi sayesinde tek tuşla sistemi yedeklemenin ve de yeniden kurmanın mümkün olduğu biliniyor. Erazer X700 için yeniden elden geçirilen Onekey özelliği sayesinde cihaz sahipleri işlemcilerini BIOS’a girmeden overclock etme şansına sahip oluyor. İşlemcisinden tam verim almak isteyen oyuncular için bu oldukça işe yarar bir özellik olarak dikkat çekiyor.

Intel’in Core serisi işlemcilerini barındıran X700’de grafik desteği için NVIDIA GeForce ve AMD Radeon HD seçenekleri mevcut. Lenovo Erazer X 700 ile birlikte gelecek grafik kartını açıklamazken, cihazın 32 GB RAM’e sahip olacağını duyurdu. AMD’nin Eyefinity adını taşıyan likit soğutma teknolojisini de barındıran Erazer X700’ün depolama alanı 4 TB’ye kadar çıkabiliyor. Haziran ayında tüketicilerle buluşacak bilgisayarın yurt dışı satış fiyatı 1499 dolardan başlayacak.

İlgili >> Slashgear

İLGİLİ HABERLER