Teknoloji

Lenovo dokunmatik ekranlı IdeaPad ve ThinkPad dizüstü bilgisayarlarını CES’te sergiliyor

Lenovo CES 2013’e Windows 8 ile çalışan yepyeni dokunmatik ekranlı modellerini getiriyor. Şirketin IdeaPad U serisi ultrabook ve Z serisi ana akım bilgisayarlar, bunun yanı sıra ThinkPad Edge E431 ve E531 profesyonel modeller dikkat çeken seçenekler arasında bulunuyor.

lenovo-ideapad-z-2

Lenovo IdeaPad U310 ve U410 ultrabook modelleri sadece 18 mm. kalınlıklı kasaları ve Lenovo’nun Instant Resume, yani Anında Devam Etme özelliğiyle dikkat çekiyor. Yeni ultrabook’larda Intel’in üçüncü nesil Core i7 işlemciler ve DirectX 11 destekli NVIDIA GeForce grafik işlemci birimi bulunuyor. U310 modeli mart ayında 779 dolara satışa çıkacak, U410 ise nisan ayında 850 dolardan yurt dışında piyasada olacak.

Lenovo IdeaPad Z400 ve Z500 dizüstü bilgisayarları da şirketin Z serisine eklenen son üyeler olarak dikkat çekiyor. Bu makineler de sahip oldukları 10 nokta destekli dokunmatik ekranlarla Windows 8’in dokunma uyumlu arayüzünü daha etkin şekilde kullanma fırsatı sunacak. Her iki model de üçüncü nesil Intel Core i7 işlemci ve NVIDIA GeForce grafik işlemci seçenekleriyle gelecek. Lenovo Z400 modelinde 14 inç ekran, Lenovo Z500 modelindeyse 15.6 inç ekran yer alıyor. Z400 yaklaşık 700 dolarlık yurt dışı fiyatıyla mart ayında, Z500 de yine 700 dolarlık fiyat etiketiyle nisanda satışa çıkacak.

Galeri: Lenovo IdeaPad ve ThinkPad Edge Dizüstü Bilgisayarlar
[nggallery id=1150]

Lenovo ThinkPad Edge E431 ve E531 modelleriyse Lenovo’nun OneLink teknolojisini içeren ilk modeller olarak dikkat çekiyor. OneLink sayesinde kullanıcılar tek bir kabloyla birden fazla harici cihaza bağlanma fırsatı buluyor, böylelikle kablo yığınından kurtulmak performanstan herhangi bir ödün vermeden mümkün oluyor. ThinkPad Edge E431 ve E531 modelleri yüksek performanslı grafik işlemci ve yüksek çözünürlüjlü ekranlarla dikkat çekiyor. Beş tuşlu ClickPad de Windows 8’in çeşitli işlevlerini klavyeden kontrol etme fırsatı sunuyor. Her iki dizüstü bilgisayar da önümüzdeki mayıs ayında yaklaşık 500 dolardan yurt dışında piyasaya çıkacak.

İlgili >> Lenovo

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER