Teknoloji

Lenovo BlackBerry’ye ilgisini kaybetmiş değil

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry 10 ile birlikte yeniden yapılanma içine giren, bu kapsamda adını da değiştiren BlackBerry’nin gelecekte bağımsız bir şirket olarak kalıp kalmayacağına dair farklı görüşler dile getirilmeye devam ediliyor. Bazıları BlackBerry’nin başka bir şirket tarafından eninde sonunda satın alınacağını düşünüyor. Bu noktada muhtemel taliplerden biri olarak Çinli Lenovo gösteriliyor.

lenovo-blackberry-logo-120313

Fransız yayın organı LesEchos muhabiri Lenovo CEO’su Yang Yuanqing’e BlackBerry’nin satın alınma ihtimaliyle ilgili bir soru yöneltmiş. Yönetici Blackberry’yi satın almanın mantıklı olabileceğini, ancak bundan daha önce pazarı iyi analiz etmenin ve bu şirketin ağırlığını anlamanın gerekli olduğu şeklinde bir cevap vermiş.

Lenovo ile BlackBerry adı ilk kez anılmıyor. Geçen ocak ayında Lenovo mali işler üst yöneticisi Wong Wai Ming şirketinin BlackBerry ve bankacılarıyla muhtemel bir birleşmeyi veya stratejik ortaklığı görüştüğünü söylemişti. Ancak Lenovo daha sonra bu yorumun bir gazeteci tarafından yöneltilen soruya karşılık olarak verildiğini ve Wang’in şirketin genel stratejisi hakkında görüş bildirecek şekilde cevap verdiğini söylemiş, bir anlamda yöneticinin sözlerini tekzip etmişti.

BlackBerry’nin Lenovo tarafından satın alınması o kadar kolay olmayabilir. Kanadalı devlet yetkililerinin “mücevher” olarak nitelendirdiği, ayrıca ABD’deki çeşitli devlet kuruluşlarının cihazlarını kullandığı şirketin bir Çinli tarafından satın alınması fazlasıyla muhalefet görür gibi geliyor.

İlgili >> LesEchos, BlackBerry OS

İLGİLİ HABERLER