Teknoloji

Kanada Lenovo’nun BlackBerry için verdiği teklifi güvenlik endişeleri nedeniyle engellemiş

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry’nin sonucu merakla beklenen satış sürecinde ortaya çok sayıda aday çıkmış, ancak şirket yaşadığı darboğazdan kurtulmak için dışarıdan yatırım almayı ve aralarında CEO’sunun da bulunduğu üst düzey yöneticilerini değiştirmeyi seçmişti. BlackBerry’nin satış sürecinde Lenovo’nun adı da en dikkat çekici adaylardan biri olarak gündeme gelse de, Kanada hükümetinin Lenovo ile yapılacak bir anlaşmaya karşı olduğunu en baştan belli ettiği ortaya çıktı.

BlackBerry-q10-inceleme-00002

The Globe and Mail’de yer alan habere göre, Kanada hükümeti satışla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı süreçte BlackBerry’ye doğrudan bir mesaj gönderdi ve şirketin Çin menşeili Lenovo’ya satılması durumunda anlaşmanın ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle veto edileceği bilgisini paylaştı.

BlackBerry’nin Kanada’nın telekom altyapısının derinlerine işlemiş olması nedeniyle Kanada hükümetinin bu satışa karşı çıktığı ve bu endişeleri anlayışla karşılayan BlackBerry’nin Lenovo’ya hisse satışını ihtimaller arasından çıkarttığı belirtiliyor. Satışı olası seçenekler arasından tamamen çıkaran BlackBerry’nin yeni CEO’su John Chen ise şirket için işleri yeniden yola koymanın en az altı çeyrek sürebileceğini dile getirdi. Cihaz biriminin varlığını sürdüreceğini açıklayan Chen’in reçetesinde üst düzey yönetimde değişikliğe giderek yeni yetenekleri eklemek ve mevcut bazı yöneticileri de yükseltmek yer alıyor.

İlgili >> The Globe and Mail

İLGİLİ HABERLER