Teknoloji

Lenovo artırılmış gerçeklik ile farklı ekranlarda çalışmayı kolaylaştıracak

lenovo artırılmış gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Lenovo, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen Tech World 2019 konferansında yeni artırılmış gerçeklik gözlüğü konseptini gözler önüne çıkardı. Bilgisayara bağlanan gözlük, kullanıcıların aynı anda üç ekranı birden görmesini mümkün kılıyor.

Mevcut tasarımında Lenovo’nun artırılmış gerçeklik gözlüğü ihtiyaç duyduğu gücü bağlandığı bilgisayardan alıyor. Bu da gözlüğün yerleşik pil veya diğer teknolojilerle “şişmesinin” önüne geçiyor.

Lenovo’dan yapılan açıklamada, artırılmış gerçeklik gözlüğünün birden fazla ekranın simülasyonunu çıkarabildiği, ancak bunu özel bir çalışma alanı mantığı içinde yaptığı belirtildi. Şirket, gözlüğün bir trende bile kullanılabileceği ve meraklı gözler olmadan çalışmayı sağlayabileceği örneğini verdi.

Şu an konsept aşamasında olan artırılmış gerçeklik gözlüğünün teknik özellikleri tam olarak bilinmiyor. Ancak paylaşılan görseller, gözlükte üç adet ön kamera bulunduğunu gösteriyor. Numaralı gözlüklerle kullanıma uygun olan gözlük, bilgisayarlara kabloyla bağlanıyor.

Lenovo artırılmış gerçeklik gözlüğünü ne zaman çıkaracak?

Lenovo’nun artırılmış gerçeklik gözlüğüyle ilgili olarak bilinenler şimdilik bunlarla sınırlı. Şirketin bu konsepti üretime çıkarıp çıkarmayacağı da şu an için kesinleşmiş değil. Ancak Lenovo, sanal monitör kurulumu özelliğinin AR gözlüğünde sunacağı özelliklerden sadece bir tanesi olduğunu vurguluyor.

Lenovo yeni konseptinde ayrı bir uygulama ekosistemi oluşturmaktan ziyade mevcut uygulamaları gözlüklerle kullanma fikri üstünde duruyor. Çinli üreticinin bu hedefinde başarılı olup olamayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER