Teknoloji

Lenovo Android telefonları Office, Skype ve OneDrive’ı ön yüklü sunacak

lenovo androidMicrosoft yaptığı açıklamayla bazı uygulamalarının yakında Lenovo Android telefonlarında ön yüklü olarak sunulacağını duyurdu. Microsoft Office, OneDrive ve Skype’ın aralarında bulunduğu üretkenlik uygulamaları, Lenovo’nun Android işletim sistemiyle çalışan bazı telefonlarında kutudan çıkar çıkmaz erişilir olacak. Taraflar arasında imzalanan yeni çapraz patent lisanslama anlaşması, hem Lenovo hem de Motorola cihazları kapsıyor.

Microsoft geçmişte de Samsung, Xiaomi, Sony, Dell, LG ve Asus gibi şirketlerle benzer anlaşmalar yapmıştı. Bu anlaşmalar da Microsoft’un uygulamalarını Android cihazlarına taşımıştı. Lenovo ile Microsoft arasındaki anlaşmanın detayları henüz açıklanmış değil. Ancak ortada bir çapraz patent lisanslama anlaşmasının olması, Microsoft’un daha fazla kişiye ulaşmak adına yüklü telif ücretlerinden vazgeçtiğini gösteriyor. Bu tutum, CEO Satya Nadella’nın belirlediği kullanım ve müşteri bağlılığı hedefleriyle de uyum içinde seyrediyor.

Lenovo Android telefonlarının hangilerinde Microsoft yazılımlarını ön yüklü sunacağını açıklamadı

Motorola’nın da sahibi olan Lenovo, akıllı telefon üretici sıralamalarında 2016 itibarıyla aşağıya inmiş durumda. Yine de, yapılan anlaşma Microsoft yazılımlarının büyük teknoloji şirketlerinden birinin ürünlerine girişini sağladığı için önem taşıyor. Lenovo, hali hazırda dünyanın en büyük PC üreticisi olmayı sürdürüyor. Şirket hangi telefonlarında Microsoft uygulamalarını ön yüklü sunacağı konusunda henüz bilgi vermiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER