Eğlence

Lenovo Android tabletleriyle kullanılabilen bir Alexa hoparlörü çıkardı

lenovo home assistant packLenovo “Home Assistant Pack” adını verdiği yeni akıllı hoparlörünü IFA 2017’de tanıttı. 70 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olan bu hoparlörün bir kenarında USB portu bulunuyor. Bunun sayesinde Lenovo’nun Android tabletlerinden bir tanesine bağlanabiliyor ve küçük bir multimedya istasyonuna dönüşüyor.

Aslında bu ikili yapı geleceğe dönük akıllı bir fikir gibi görünüyor. Çünkü Echo Show’un da yurt dışında piyasaya çıkmasıyla birlikte, Alexa yavaş yavaş görsel cevaplar da vermeye başladı. Tablet sayesinde akıllı hoparlörün görüntülü karşılıklar vereceği bir ekran da elde edilmiş oluyor. Aynı zamanda Lenovo’nun hoparlörü tablet için de daha güçlü bir ses çıkışı vazifesi görüyor. Kısacası, bir tablet veya akıllı hoparlörün tek başına garip kaçacağı durumlarda bu ikili gayet mantıklı kullanımlar sağlayacaktır.

Lenovo Home Assistant Pack’in 3 Watt gücünde bir hoparlörü ve iki adet mikrofonu bulunuyor. Lenovo, bu mikrofonun üç metre ötedeki sesleri bile duyabildiğini söylüyor. Küçük adaptörü sayesinde rahatlıkla başka yerlere taşımak mümkün oluyor. Bu cihaz Lenovo’nun Tab 4 8, Tab 4 10, Tab 4 8 Plus ve Tab 4 10 Plus gibi tabletleriyle çalışabiliyor.

Bu akıllı hoparlör ekim ayında satışa sunulacak ve Tab 4’ten ayrı olarak satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER