Eğlence

Lenovo akıllı televizyon LeTV ve bulut tabanlı multimedya servisini doğruladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG’nin IdeaTV olarak adlandırılan akıllı TV girişimini 2012’nin ilk çeyreğinde hayata geçireceği daha önce IDG tarafından dile getirilmişti. Lenovo böylelikle kullanıcıların cihazlar arasında kolay bir şekilde içerik paylaşmasını amaçlıyordu. Wall Street Journal’ın yeni geçtiği bir habere göre Çinli şirket bu paylaşım işlevini bulut tabanlı bir servis aracılığıyla gerçekleştirecek.

Lenovo’nun bulut servisi kapsamında kullanıcılara 200 GB’lık depolama alanı sunulacak, içerik cihazlar arasında otomatik olarak eş zamanlanacak. Öte yandan şirketin LeTV olarak adlandırılan bir akıllı TV çıkaracağı belirtildi. Lenovo “Le” markasını Çin içinde, Idea markasını ise Çin dışında kullanıyor. Daha önce zikredilen IdeaTV adı söz konusu akıllı TV’nin Çin dışında da çıkacağı izlenimi vermişti. Halbuki LeTV’yle bu TV’nin Çin’de çıkacağı mesajı veriliyor. Tabii ilerleyen zamanlarda IdeaTV modelini de görmek olası.

Lenovo’nun LeTV ve bulut tabanlı servisle ilgili detayları yaklaşık iki hafta sonra başlayacak CES 2012’de gözler önüne sermesi bekleniyor.

İlgili – Wall Street Journal
İlgili – ComputerWorld

İLGİLİ HABERLER