Teknoloji

Lenovo’dan iki yeni akıllı telefon geliyor

lenovo a6 note

Lenovo, Türkiye’de akıllı telefon pazarında faaliyet göstermiyor. Ancak Çinli üretici hem ana vatanında hem de Hindistan’da akıllı telefon sektöründe söz sahibi olmak için ciddi bir mesai harcıyor. Lenovo, ilk olarak Hindistan’da piyasaya süreceği A6 Note ve K10 Note modelleriyle orta segment portföyünü genişletmeye devam ediyor.

İki akıllı telefon da 5 Eylül itibarıyla Hindistan’da satışa sunulacak. Her iki cihaz da şimdiden Flipkart’ın internet sitesinde listelenmiş durumda. Flipkart’taki ürün sayfalarında A6 Note ve K10 Note’un fotoğraflarını ve bazı teknik bilgilerini bulmak mümkün.

A6 Note, 6.09 inç büyüklüğünde bir LCD ekrana sahip. HD+ çözünürlük sunan bu ekranın üstünde su damlası şeklinde bir çentik mevcut. Bu çentik, 5 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya da ev sahipliği yapıyor.

lenovo a6 noteAkıllı telefonun arkasında ise çift lensli bir kamera sistemi mevcut. Sol üst köşeye dikey olarak yerleştirilen bu sistem, 13 megapiksellik ana kamera ve 2 megapiksellik derinlik sensöründen oluşuyor. LED flaş ve parmak izi tarayıcısı, A6 Note’un arka panelinin diğer üyeleri arasında bulunuyor.

A6 Note’un kalbinde Helio P22 işlemci mevcut. 2 veya 3 GB RAM, 16 veya 32 GB dahili depolama alanı, bu işlemciye eşlik ediyor. Dahili depolama alanı, microSD kart ile genişletilebiliyor. Telefona enerjisini veren 4000 mAh kapasiteli pil, micro USB girişi üzerinden şarj ediliyor. Cihazda iki SIM kart ve bir microSD kartı bir arada kullanmak da mümkün.

Lenovo K10 Note’ta ekran büyüklüğü 6.3 inçe çıkıyor. LCD panel FHD+ çözünürlük sunuyor. Bu ekranın üstündeki su damlası şeklindeki çentik de 16 megapiksellik ön kamerayı barındırıyor. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 710 yonga set bulunuyor. Arka paneldeki kamera sayısı da üçe çıkıyor.

16 megapiksellik lens, ana kamera görevini üstleniyor. 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci lens ise 2x optik zum yeteneğine sahip. Sistemi 5 megapiksel çözünürlüklü üçüncü lens tamamlıyor. Telefonun 4050 mAh kapasiteli, 18W hızlı şarj desteğine sahip. Şarj için de USB-C girişi kullanılıyor. Dolby Atmos ses desteği de telefonun özellikleri arasında bulunuyor.

Lenovo A6 Note ve K10 Note’un fiyatları ne kadar?

Lenovo A6 Note ve K10 Note’un fiyatları şu an için açıklanmış değil. Dedikodulara göre, telefonlar Hindistan’da 15 bin rupinin (1211 TL) altında bir başlangıç fiyatıyla satılacak.

İLGİLİ HABERLER