Teknoloji

Lenovo’nun dümene geçmesinin ardından Motorola’nın akıllı telefon satışları ikiye katlandı

motorola-lenovo-301014

PC pazarında işler pek iyi gitmese de, bu durum en azından pazarın lideri Lenovo’yu pek fazla etkilemiyor. Çinli üretici bu başarısını geçtiğimiz yıl bünyesine kattığı Motorola’ya da yansıtmışa benziyor. Cep telefonu pazarının sembol şirketlerinden olan Motorola’nın satışları bir önceki yıla göre yüzde 118 oranında artarken, 10 milyonu aşkın telefon sevkiyatı gerçekleştiren şirketin elde ettiği gelir 1.9 milyar dolara ulaştı.

Bu performansın önemli bir kısmın Motorola’nın Lenovo’ya resmi devrinin öncesinde gerçekleşse de, ortaya çıkan sonuçlar Lenovo’nun mobil biriminin yüzde 78 oranında büyümesini sağladı. Çinli üretici böylelikle akıllı telefon pazarında Samsung ve Apple’ın arkasından üçüncü sıraya yerleşti.

Motorola yılı tahmin edilenden daha az bir zararla kapatırken, Lenovo’dan yapılan açıklamada Motorola’nın bir yıl içinde kâra geçmesinin öngörüldüğü belirtildi. Şirket Motorola’nın Çin pazarına yakında yeniden döneceğini de bir kez daha doğruladı.

Lenovo’nun küresel tablet pazarındaki payı yüzde 4.8 oranında artarken, PC satışları da yüzde 5’lik artışla 16 milyona dayandı. Böylelikle pazarın yüzde 20’sini elinde bulunduran Lenovo, PC sektöründeki liderliğini sürdürdü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER