Teknoloji

Leica V-Lux 4 24x yüksek optik zum aralığıyla geliyor

Leica Photokina’da yeni bir süper zum fotoğraf makinesini de tanıttı. 24x optik zum desteğine sahip olan Leica V-Lux 4 de aslında Panasonic Lumix FZ200 modelinin yeniden adlandırılmış bir versiyonu olma niteliğini taşıyor. Leica V-Lux 4’ün en önemli özelliği 25-600mm (eşdeğer 35mm) f/2.8 zum lensi. Lensin sahip olduğu sabit f/2.8 diyafram açıklığı yakınlaştırma aralığında maksimum açıklığı yakalama fırsatı veriyor.

12 megapikse CMOS sensör barındıran bu makine 6400’e kadar ISO hassasiyetine sahip. Hızlı otomatik odaklama, tam çözünürlüklte 12 fps görüntü çekimi, AVCHD formatında (MPEG4 de sunuluyor) 60fps’de Full HD video kaydı bu makinenin diğer özellikleri arasında. Stereo mikrofon barındıran bu modelin yakınlaştırma özelliğini video çekiminde de kullanmak, böylelikle film çekimi yaparken zum aralığından en verimli şekilde yararlanmak mümkün hâle geliyor.

Leica V-Lux 4’ün arkasında 3 inç’lik, 460 bin noktalı, çok açılı ekran bulunuyor. Buna yüzde 100’lük görüş alanı sunan, yüksek çözünürlüklü vizör eşlik ediyor. Leica V-Lux 4 Kasım 2012’de 690 pound’luk yurt dışı satış fiyatıyla piyasada olacak. Cihazın kutusundan Adobe Lightroom 4 yazılımı için bir lisans anahtarı da çıkacak.

İlgili >> Leica

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER