Teknoloji

Yeni Leica T Audi destekli tasarımıyla karşımızda

Leica yeni kompakt aynasız değiştirilebilir lensli kamerası Leica T’nin duyurusunu gerçekleştirdi. Alüminyum gövdesinin geliştirilmesi iki yıl süren Leica T’nin en önemli özelliklerinden bir tanesi yeni T-mount lens sistemini de beraberinde getiriyor olması. M-mount sistemler de yaklaşık 300 pound fiyata sahip bir adaptörle kullanılabilecek.

leica-t-280414

Alman üretim süreci verimliliğiyle bilinir ve Leica da yeni ürünü Leica T’nin geliştirilmesi sırasında bundan destek almışa benziyor. Audi’nin tasarım ekibi Leica T’nin geliştirilmesi sırasında doğrudan katkıda bulundu. Sonuç olarak Leica T’nin alüminyum gövdesi iPhone veya MacBook’ları andırır bir hâle geldi.

Leica T’de 16.3 megapiksel APS-C CMOS sensör, 100-12500 ISO aralığı, DNG (raw) formatında çekim, 1920 x 1080 Full HD çözünürlükte 30fps video çekimi, 16 GB dahili hafıza, dahili Wi-Fi gibi başlıca teknik özellikler bulunuyor. Dahili lityum iyon batarya tek bir şarjla 400 çekim gerçekleştirebiliyor.

Sağlam alüminyum gövde üzerinde açılabilir flaş yer alıyor. 3.7 inç LCD dokunmatik ekran, harici flaş veya optik ya da elektronik vizör bağlamak için dahili hotshoe yuvası gibi unsurlar da Leica T’nin gövdesinde mevcut.

Leica T 26 Mayıs tarihinden itibaren çıkacak ve sadece gövdesi 1350 pound’dan başlayan fiyatlarla satılacak. Başlangıçta 1250 pound fiyatlı Vario-Elmar-T 18-56 mm f/3.5-5.6 Asph ve 1350 pound fiyat etiketli Summicron-T 23mm f/2 Asph lensler piyasaya sunulacak.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER