Teknoloji

Leica profesyonelleri hedefleyen Leica S orta format makineyi duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Leica’nın yeni tanıttığı en yeni S-System fotoğraf makinesi Leica S2 orta format makinenin yerini alıyor, üstelik yeni gelen adlandırma sistemiyle birlikte her yeni modele bir sayı verilmesi uygulamasına da son veriyor. Yeni Leica S fotoğraf makinesi hem içte hem de dışta yepyeni bir tasarımla birlikte geliyor. Orta düzey formatlı 37.5 megapiksel CCD sensör çekilen görüntülerdeki detayı artırırken, aynı zamanda makinede gürültüyü daha iyi işleme, renkleri daha doğal şekilde yakalama ve daha düzgün beyaz dengesi gibi iyileştirmeler de sunuluyor.

Otomatik odaklama sistemi geliştirildi, hem hız hem de doğruluk anlamında artılar katıldı. Leica, hareketli nesnelerin izlenmesi konusunda da Leica S’in profesyonel aksiyon fotoğrafçılığında yeni standartlar belirlediğini kaydetti. Otomatik odaklama sisteminin hızlandırılmasının yanı sıra tampon bellek de artırıldı, böylelikle veri transfer hızı 166 Mbps’ye kadar yükseltildi. Böylelikle kullanıcılar saniyede 1.5 kare hızında, art arda 32 adet tam formatlı RAW görüntü çekimi yapabiliyor. Ayrıca seçilebilecek büyüklükteki JPEG dosyalarını aynı anda, ön izleme seçeneği de açık olabilecek şekilde yakalamak da mümkün.

Makinenin yumuşak lastikten yapılmış kabzası daha iyi bir tutuş sağlarken, arkada yer alan joystik şekilli kontrolör de menüler ve ayarlar içinde daha hızlı şekilde gezinme olanağı sunuyor. Arkadaki 3 inç’lik, 920 bin nokta çözünürlüklü ekranın önünde Corning Gorilla Cam bulunuyor, böylelikle ekran da çizilmelere karşı korunmuş oluyor.

Leica S entegre GPS modülü barındırıyor, böylelikle çekilen fotoğraflara yer bilgisi eklenebiliyor, destekleyen yazılımlarda çekilen fotoğraflar harita üzerinde işaretlenebiliyor. Ayrıca Adobe Lightroom 4 için bir lisans anahtarı da kutu içinde yer alıyor.

Leica S, S-System lensleri de destekliyor. Bununla birlikte Hasselblad’ın lenslerini kullanmak isteyenler için S’ten H’ye geçiş adaptörü de sunuluyor. Bununla birlikte Leica üç yeni S lensi de tanıttı: Leica Super-Elmar-S 24mm f/3.5 ASPH süper-geniş, Leica Vario-Elmar-S 30-90mm f/3.5-5.6 ASPH ve Leica TS-APO-Elmar-S 120mm f/5.6 ASPH.

Yeni Leica S Aralık 2012’de yurt dışında piyasada olacak. Ürünün İngiltere satış fiyatı 16 bin pound olarak belirlenmiş. Anlayacağınız bu kadar üstün ve çekici özellik, bir hayli yüksek fiyattan sunulacak. Leica, bu kadar yüksek fiyattan satın alınmış bir makine için Leica Koruma Planı kapsamında üç yıl garanti de sunacak.

İlgili >> Leica

İLGİLİ HABERLER