Teknoloji

Leica Q Snow Kış Olimpiyat Oyunları için özel olarak üretildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

leica q snowLeica Olimpiyat kar kayakçısı ve aynı zamanda fotoğrafçısı Iouri Podladtchikov ile iş birliği yaparak Leica Q’nun özel bir versiyonunu çıkardı. Bu özel versiyonda kameranın geleneksel siyah renkli gövdesi yerine beyaz renkli bir gövdeyi görüyoruz.

Leica Q “Snow” olarak adlandırılan bu özel kameranın tabanında, tavanında ve kontrollerinde gümüş renkli anotlanmış alüminyum kullanılmış. Kameranın gövdesi beyaz renkli deriye sarılıyor. Muhtemelen bu durum kameranın daha çabuk biçimde kir göstermesine neden olacaktır. Ayrıca kameranın alüminyum aksesuar kılıfı bulunuyor ki, bu da bir Leica kamerası için ilk niteliğini taşıyor. Leica Q Snow beyaz renkli bir taşıma çantası ve kayışıyla birlikte de sunuluyor.

Podladtchickov’a göre, renk seçimi sadece profesyonel kar kayakçısı olmasına değil, karın da beyaz olmasına dayanıyor. Tabii ki, kar beyazı renkli bir kamera olaya en uygun düşen ürün olurdu. Sporcu, kendisi için beyazın “carte blanche”, yani “sınırsız özgürlük, güç” anlamına da geldiğini dile getiriyor.

leica q snowEşsiz renginin dışında, kameranın diğer özellikleri standart Leica Q modeliyle aynı. Leica Summilux 28 mm f/1.7 ASPH lens, elektronik vizör, dahili Wi-Fi gibi özellikler bu kamerada bulunuyor. Leica Q Snow’dan sadece 300 adet üretilecek ve her biri özel olarak numaralandırılacak. Leica Q Snow’un mart ayında, 5395 dolarlık fiyat etiketiyle satışa çıkması bekleniyor. Standart model ise yurt dışında 4250 dolar seviyesinden satılıyor.

İLGİLİ HABERLER