Teknoloji

Leica’nın Mini M kompakt makinesi 11 Haziranda bekleniyor

Leica yeni Mini M fotoğraf makinesine ait yeni bir tanıtım yayınladı. Amiral gemisi M serisi ve makul fiyatlı X2 arasında konumlanması beklenen Mini M’in Micro Four Thirds veya kompakt bir full-frame makine olabileceği tahmin ediliyor. Her iki durumda da cihazın pahalı, ancak bir o kadar da güzel görünüşe sahip olacağını söyleyebiliriz.

leica-m-mini-270513

Leica’nın M9’u kompakt full-frame dijital fotoğraf makineler dünyasında liderlik koltuğunda bulunuyor. Sokak fotoğrafçıları için geliştirilen bu model Leica’nın M serisi içinde yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Cihazın sahip olduğu malzeme ve yapım kalitesi yüksek fiyata sahip olmasında başı çeken unsurlar arasında yer alıyor.

Mini M makinenin 11 Haziranda duyurulması bekleniyor. Dedikodular sabit lensli makinenin Sony’nin RX1 modeliyle rekabet edeceğini de işaret ediyor. Bu arada cihazın değiştirilebilir lens sistemi barındırması ve Leica’nın lensleriyle kullanılabilmesi de ihtimal dahilinde yer alıyor. Eğer ikinci durum geçerli olursa, makinenin biraz daha pahalıya gelmesini bekleyebiliriz.

İlgili >> HubMagazine, Leica

İLGİLİ HABERLER