Teknoloji

Leica M M-System içinde bir dönüm noktası niteliğini taşıyor

Leica’nın telemetrik fotoğraf makinesini de güncellemelerden nasibini aldı. Photokina 2012’de duyurulan M serisinin yeni üyesi de S serisinin yeni üyesi gibi bir model numarası taşımıyor, doğrudan Leica M adını taşıyor. Leica böylelikle sistemin önemine ve uzun süreliliğine vurgu yapıyor.

Leica, bu yeni makinede yer alan sensörün Leica M’de ve Leica lenslerle kullanım için özel olarak geliştirildiğinin altını çizdi, bu M serisi makine diğer Leica lenslerle de uyumlu bir şekilde çalışıyor. Bunun yanı sıra makine Full HD video kaydına da olanak sağlıyor. Leica M anında görüntüleme ve anında odaklama yeteneği de sunuyor. Arkada yer alan 3 inç’lik, 920 bin noktalı ekranın üzeri Corning Gorilla Cam ile kaplı, böylelikle çizilmelere karşı da direnç sağlanmış oluyor.

Makinenin üst ve alt plakaları dayanıklı pirinçten imal edilmiş, magnezyum alaşımlı dökme paneller de kasanın tamamlanmasını sağlıyor. Tüm paket çevresel koşullara karşı lastik mühürlerle korunuyor. Anlayacağınız Leica M oldukça sağlam, uzun süre dayanabilen bir fotoğraf makinesi.

Manuel çekim yetenekleri bu telemetrik makinenin kalbinde yer alıyor, yeni dizilim de kullanıcıların fotoğraf çekimlerini kolaylaştıracak cinsten. Leica M ile birlikte geniş yelpazede aksesuarlar da sunuldu. Bunların içerisinde Leica R-M adaptör dikkat çekiyor, böylelikle makineyi R lenslerle de kullanmak mümkün oluyor. Diğer opsiyonel aksesuarlar arasında elektronik vizör ve GPS modüllü kabza da yer alıyor.

Leica M 2013’ün başında piyasaya çıkacak. Siyah ve gümüş-krom renk seçenekleriyle sunulacak olan bu makinenin İngiltere fiyatının 5100 pound olarak belirlendiğini de belirtelim.

İlgili >> Leica

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER