Teknoloji

Leica yeni kamerasında LCD ekrana yer vermeyebilir

leica m-d typ 262Dünyanın en ünlü fotoğraf makinesi üreticilerinden biri olan Leica, M serisi için hazırladığı yeni ürününde sıra dışı bir hamle gerçekleştirmeye ve dijital fotoğraf makinesinde LCD ekrana yer vermemeye hazırlanıyor. Meister Camera ve Leica Rumors sitelerindeki detay ve sızıntılara göre, M-D Typ 262 adını taşıyacak olan model, geniş ölçekte satışa sunduğu M serisi dijital fotoğraf makineleri arasındaki ekransız ilk model olacak.

leica m-d typ 262 Şirket, 2014’te piyasaya sürdüğü M Edition 60 modelinde de LCD ekrana yer vermemişti. Ancak söz konusu kameradan sadece 600 adet üretildiği için ekransızlık konusunda “ilk” unvanını yeni M-D Typ 262’ye vermek daha uygun gözüküyor.

leica m-d typ 262Leica M-D Typ 262, tasarımı itibarıyla M Typ 262’ye benzer bir yerde duracak. Leica Rumors’a göre, iki dijital fotoğraf makinesinin sensörleri arasında da fark bulunmayacak. Kamerada ekranın olması gereken yerde parmak ile ISO ayarlarının yapılmasını sağlayacak bir tuş bulunacak. Önümüzdeki ay duyurulması beklenen M-D Typ 262’nin fiyat etiketinde ise 5 bin 940 avro yazması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER