Teknoloji

Leica D-Lux 6 üst sınıf kompakt kamera özelliklerini bünyesinde topluyor

Leica’nın Photokina 2012’de tanıttığı yeni kompakt fotoğraf makinesi Leica D-Lux 6, Panasonic ile devam eden ticari ortaklık kapsamında Lumix LX7’nin Leica markasını taşıyan bir modeli olma niteliğini taşıyor. Bir şirketin kendi markasını mevcut olan bir ürüne basıp yeniden tanıtması çok da kötü değil, özellikle de söz konusu ürün büyük ilgi çeken Lumix LX7 olunca.

Leica D-Lux 6, 4x zum, 24-90mm (eşdeğer 35mm) lens, f/1.4 maksimum diyafram açıklığı, 12.7 megapiksel, 1/1.7 inç CMOS sensör gibi optik unsurları barındırıyor. Bu kompakt model kullanıcılarına bas-çek sistemin ve otomatik kontrollerin tüm avantajlarını sunmakla birlikte manuel çekim seçenekleri de sunuyor. 12800’e kadar genişletilebilir ISO aralığı da düşük ışıklı ortamlarda tatmin edici fotoğrafların çekilmesine olanak sağlıyor. Makinenin arkasında 3 inç’lik, 920 bin noktalı ekran bulunuyor. Ayrıca elektronik vizör aksesuarı da opsiyonel olarak sunulmakta. Ayrıca cihazın kutudan Adobe Lightroom 4 için bir kullanım lisansı da çıkıyor.

Leica D-Lux 6 Kasım 2012’de yurt dışında piyasada olacak. Makine için tavsiye edilen İngiltere satış fiyatının da 600 pound olduğunu belirtelim.

İlgili >> Leica

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER