Teknoloji

Leica CL pahalı zevklere sahip olanlara hitap eden bir aynasız kamera

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

leica clLeica’nın APS-C serisi tarafında fazla ürün seçeneği yoktu. Ancak Leica CL’in duyurulmasıyla birlikte bu seri biraz daha zenginleşmiş oldu. Orijinal Leica kamerasının görünüş ve hissini yansıtmayı amaçlayan bu kamera, tutkunların ilgisini kolaylıkla çekecek gibi görünüyor. Leica CL bir kompakt kamera için epey fazlasını vaat etmekle birlikte, bu yeteneklerin epey yüklü bir maliyetle geleceğini de belirtmek gerekiyor.

Kameralar hakkında konuşurken genellikle otomatik odaklama veya sensörlerinin piksel sayısı gibi değerlerden bahsedilir. Ancak Leica, bu yeni makinenin yeteneklerini tartışmaya ilk olarak CL’in vizöründen başlıyor. EyeRes elektronik vizörün gözün algıladığı eşikten daha düşük bir gecikme süresine sahip olduğu, aynı zamanda 2.36 milyon piksel barındırdığı belirtiliyor. Sonuç olarak Leica, EyeRes vizörün final görüntüyü, siz deklanşöre basmadan gösterme iddiasında ki, bu da fotoğrafların neye benzeyeceğine dair daha fazla hakimiyet sağlayacaktır.

Vizöre odaklanılması, Leica CL’in diğer alanlarda güçlü olmadığı anlamına gelmiyor. 24 megapiksel APS-C sensörünün, sistem boyutlarına göre mümkün olan en iyi görüntü kalitesini sağladığı belirtiliyor. Leica CL’de Maestro II işlemci yer alırken, makineyle saniyede 30 kare hızında 4K’ya varana kadar farklı çözünürlük ve hızlarda video kaydı yapma imkanı sunuluyor.

Kullanıcıların ihtiyacı olacak tüm kontroller kameranın üst plakasına yerleştirilmiş. Böylelikle dikkati vizörden ayırmadan ayarları yapmak kolaylaşıyor. Buna ek olarak, dahili Wi-Fi modülü ve Leica CL uygulaması yardımıyla fotoğraflar diğer cihazlarla anında paylaşılabiliyor.

Kamera Oskar Barnack’ın Leica I’inden esinlenmekle birlikte, 21’inci yüzyılın ruhunu yansıtacak bazı unsurları da bünyesinde barındırıyor.

Daha modern görünümlü ve APS-C sensörlü kardeşi TL2 gibi, Leica CL de Leica’nın TL serisi lensleriyle uyumlu. Leica, CL’in siyah renkli versiyonunun bu ay sonunda yurt dışında satışa sunulacağını, daha sonra yeni renk seçeneklerinin geleceğini söylüyor. Eğer bu kamerayı istiyorsanız, yurt dışı fiyatının 2795 dolar olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

İLGİLİ HABERLER