Eğlence

Lego Minecraft rakibi oyununu Steam üzerinden yayınladı

lego-worlds-020615

Minecraft temalı Lego setleri, bundan yaklaşık 3,5 yıl önce yayınlanmıştı. Ancak bu setleri yeterli bulmamışa benzeyen Lego, şimdi de Minecraft benzeri bir video oyununu görücüye çıkardı. “Lego Worlds” adını taşıyan oyun, Steam aracılığıyla yayınlandı. Halen beta süreci devam eden Lego Worlds’e sahip olmak için ücret ödemek gerektiğini belirtmekte fayda var.

Tıpkı Minecraft’ta olduğu gibi, Lego Worlds’te de oyuncuların diledikleri gibi şekillendirebilecekleri dünyalar kuruluyor. Ancak bu dünyaların ham maddesini Lego blokları oluşturuyor. Oyunun Steam’deki sayfasında “Lego Worlds dünyalarınızı tuhaf ve muhteşem karakterlerle, yaratıklarla, modellerle ve sürülebilir araçlarla doldurmanızı ve kendi maceralarınızı yaşamanızı mümkün kılıyor.” ifadeleri yer alıyor. Gerçek Lego oyun setleri üzerine kurulan binalar, araçlar ve içerikler barındıran Lego Worlds, kişiselleştirilebilir Minifig karakterlerini de sunuyor.

Halihazırda sadece Windows üzerinde oynanabilen Lego Worlds’ün tam sürümünün önümüzdeki yılın başlarında yayınlanması bekleniyor. Tam sürümle birlikte çevrim içi çoklu oyun, oyun içinde oluşturulan unsurların başkalarıyla paylaşılabilmesi gibi özelliklerin de kullanıcılara sunulması planlanıyor.

Lego’nun video oyunlarıyla olan ilişkisi ise oldukça karmaşık. Lego Yıldız Savaşları ve Lego Harry Potter gibi oyunlar büyük popülarite kazansa da, şirket büyük umutlar bağladığı MMO Lego Universe’ü iki yıldan kısa bir süre içinde sonlandırma kararı almıştı.

İLGİLİ HABERLER