Eğlence

Lego Fusion fiziki ve sanal gerçekliği buluşturuyor

lego-fusion-1

Dünyaca ünlü oyuncak şirketi Lego, “Lego Fusion” adını verdiği yeni nesil oyuncağını duyurdu. iOS veya Android için hazırlanan Fusion uygulaması sayesinde, Lego Fusion ile yapılanları sanal ortama aktarmak da mümkün olacak. Uygulama içinde oluşturulan sanal binalar fiziki Lego binaların inşasında rehber olarak kullanılabiliyor.

Lego Fusion uygulamasını farklı şekillerde çalışan bir mobil uygulama olarak da tanımlamak mümkün. Ancak uygulamanın temel fonksiyonu gerçek Lego bloklarını kullanarak sanal bir dünya oluşturmak olarak tanımlanıyor. Lego’ları kullanarak bir binanın duvarını inşa eden kullanıcılar, Lego Fusion uygulamasıyla bu duvarın fotoğrafını çekerek sanal ortama aktarım işlemini gerçekleştirebiliyor.

Lego Fusion dünyasında dört oyun bulunacak. Şehir simulatörü Town, Ortaçağ temalı kule savunma oyunu Battle Towers, Resort Designer adını taşıyan bir bina tasarım oyunu ve Create & Race isimli yarış oyunu Lego Fusion çatısı altında sunulacak. Bu uygulama için özel olarak üretilen 200 parçalık Lego Fusion seti içinse 35 dolar ödemek gerekecek.

Town Master’da oyunculardan kasabada yaşayan insanlar için evler ve hoş vakit geçirmelerini sağlayacak mekanlar inşa etmeleri isteniyor. Battle Towers da ise sanal olarak hasar gören kuleler fiziki olarak yeniden tamir edilebiliyor. Resort Designer’da ise oyuncular fiziki olarak inşa ettikleri dört duvarın iç kısmını sanal olarak tasarlayabiliyor. Create & Race’te ise oyunculara öncelikli olarak sanal ortamda oluşturdukları arabaları fiziki olarak inşa etmeleri için rehberlik ediliyor. Oyuncular uygulama içinde sanal olarak yarış yapıp, derecelerini arkadaşlarıyla paylaşabiliyor. Parçaları değiştirerek araç modifiye edilebiliyor.

lego-fusion-2

Lego Fusion ABD’de yaz aylarında 35 dolardan satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER