Eğlence

Lego Filmi YouTube tarafından 100 dakikalık bir reklam olarak gösterilecek

lego filmi youtube
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube reklamları kanal sahipleri için çok önemli bir gelir kaynağı olsa da, izleyiciler tarafından pek sevilmiyor. Pek çok izleyici, zorunlu izleme süresinin dolmasının ardından hızla “Reklamı geç” butonunu tıklıyor. Ancak YouTube kullanıcıları bu hafta içinde, sadece 24 saat için, geçmek istemeyebilecekleri bir reklamla karşılaşacak. Lego Filmi YouTube tarafından 100 dakikalık bir reklam olarak kesintisiz biçimde gösterilecek.

YouTube ve Warner Bros. arasındaki işbirliği çerçevesinde yapılacak gösterim ile YouTube kullanıcıları önümüzdeki cuma günü boyunca Lego Filmi’ni izleme şansına sahip olacak. Lego Filmi 2‘ye yönelik heyecanı artırmaya yönelik bu promosyonun ABD dışındaki ülkelerde geçerli olup olmayacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

YouTube’da Lego Filmi 2’nin fragmanını açanlar, aynı sayfada Lego Filmi’ni izlemelerini sağlayacak bir seçenekle karşılaşacak. Bu seçeneğe tıklandığında film, fragman içinde bir reklammış gibi gösterilecek. YouTube reklam içinde reklam göstermediği için filmi kesintisiz biçimde izlemek de mümkün olacak.

YouTube ilk kez bir filmin tamamını reklam olarak gösterecek olsa da, sitede bir süredir bazı klasik filmlerin tamamını ücretsiz olarak izlemek mümkün. Aylık aktif kullanıcı sayısı 1.8 milyarı bulan YouTube’da her dakika 450 saati aşkın uzunlukta video izleniyor. Ücretsiz film sunmanın da bu sayıyı artıracağını görmek çok zor değil.

Lego Filmi YouTube tarafından 23 Kasım Cuma günü Türkiye saatiyle 11:00’dan itibaren ücretsiz olarak gösterilecek. Ücretsiz gösterim ertesi gün yine saat 11:00’da sona erecek. Lego Filmi 2 ise 7 Şubat 2019’da vizyona girecek.

İLGİLİ HABERLER