Eğlence

Nintendo Legend of Zelda’nın mobil versiyonunu hazırlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

legend of zelda mobilNintendo’nun kült mertebesine ulaşmış oyunlarından Legend of Zelda mobil versiyonuyla akıllı telefon ve tablet kullanıcılarıyla buluşmaya hazırlanıyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Nintendo oyun için hazırlıklara başladı.

Legend of Zelda’nın akıllı telefon ve tabletler için hazırlanan versiyonunun Animal Crossing’in mobil versiyonunun yayınlanmasının ardından oyuncularla buluşması bekleniyor. Animal Crossing’in mobil sürümünün de 2017 içinde yayınlanması öngörülüyor.

Nintendo CEO’su Tatsumi Kimishima geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, 2018’in mart ayında sona erecek mali yıl içinde iki ya da üç mobil oyun daha çıkarmayı planladıklarını belirtmişti.

Legend of Zelda mobil versiyonuyla da hayranlarını heyecanlandıracaktır

The Wall Street Journal’ın haberinde yeni Legend of Zelda oyununa ilişkin bir detay yer almıyor. Nintendo’nun ücretlendirme konusunda Super Mario Run’daki gibi mi yoksa Fire Emblem Heroes’daki gibi bir modeli tercih edeceği de henüz bilinmiyor. Ancak Legend of Zelda’nın mobil oyunu için hazırlık yapılması bile serinin hayranlarını heyecanlandıracak bir gelişme niteliği taşıyor.

Legend of Zelda, oyun eleştirmenlerinin ve oyuncuların gözünde prestiji yüksek oyunlar arasında bulunuyor. Serinin Nintendo Switch ve Wii U’da yayınlanan oyunu Breath of Wild oldukça iyi geri dönüşler almıştı. Birkaç yıl önce 3DS için yayınlanan A Link Between Worlds ise yenilikçiliğiyle dikkat çekmişti. Oyunun karmaşık kontrollerini mobil cihazlara aktarmanın Nintendo için ciddi bir meydan okuma olabileceği belirtilse de, şirketin daha önce DS için tamamen dokunmayla kontrol edilen iki oyun geliştirdiğini de unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER