Teknoloji

Apple eğitim üstüne çalışmalar yapan LearnSprout’u satın alıyor

learnsprout

Apple geçtiğimiz yıl kesenin ağzını açmış ve farklı alanlarda faaliyet gösteren çok sayıda küçük şirketi satın almıştı. Derinlik ölçen kameralar, konuşma teknolojisi ve daha farklı alanlarda çalışan şirketler, teknoloji devinin saflarına katılmıştı. Görünen o ki, Cupertino merkezli şirket için kasanın kapısı henüz kapanmış değil.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Apple akademik kadronun öğrenci verilerini analiz etmesine yarayan bir eğitim servisi geliştiren LearnSprout’u satın aldı. LearnSprout’un internet sitesinde satın almaya ilişkin daha fazla detay verilmezken, geliştirilen aracın ABD’de 2 bin 500’den fazla okulda kullanıldığının altı çizildi.

TechCrunch’ta 2014 yılında yayınlanan bir haberde, LearnSprout sayesinde eğitimcilerin öğrenci eğilimlerinin pek çok anahtar noktasını kavrayabileceği belirtildi. Devam durumu, üniversiteye hazırlık ve sağlık bilgileri söz konusu anahtar noktalar arasında yer alıyor.

Apple’ın şirketten nasıl faydalanacağı ise henüz bilinmiyor. iTunesU ve iBooks potansiyel alanlar arasında sayılsa da, tamamen yeni bir şey yapılması da ihtimaller arasında bulunuyor. Apple’dan şu an için konuya ilişkin olarak bir açıklama gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER